fcb.portal.reset.password

Els vuit presidents en vida, a la Llotja, en una imatge històrica / GERMÁN PARGA-FCB

El comiat del Camp Nou a Johan Cruyff, coincidint amb el Clàssic de la Lliga contra el Reial Madrid, ha tingut un episodi històric a la Llotja President Suñol, quan els vuit presidents del FC Barcelona s’han trobat per rendir un últim homenatge en memòria del llegendari exjugador i entrenador blaugrana. Agustí Montal, Raimon Carrasco, Josep Lluís Núñez, Joan Gaspart, Enric Reyna, Joan Laporta, Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu han posat junts per a una fotografia inèdita, i han signat al llibre de condolences de la Llotja la carta oberta a Johan Cruyff que el Club va fer pública en nom de tots ells el passat 24 de març, dia en què l’holandès ens va deixar a l’edat de 68 anys.

“Gràcies Johan” ha estat el missatge que tots els presidents del FC Barcelona han volgut adreçar a l’home que va canviar la història blaugrana com a jugador, i que com a entrenador durant vuit anys va cimentar els pilars sobre els quals es recolza l’estil de joc i els èxits que han convertit el Barça en un club de referència mundial.

Els presidents han anat rubricant la seva signatura un a un a mesura que han anat arribant a la Llotja President Suñol al llibre de condolences, on han signat totes les autoritats que han passat pel Memorial de Cruyff durant els quatre dies de dol. La carta oberta ha estat reproduïda en lletra cal·ligràfica i tanca el llibre de condol, que després del partit serà lliurat a Jordi Cruyff. El tercer fill de Johan Cruyff ha estat el representant de la família a la Llotja, acompanyat del seu fill Julen.

El Club farà arribar als Cruyff els 20 llibres de condolences on van signar totes les persones que es van apropar al Memorial del Camp Nou, que va estar obert entre el 25 i el 29 de març.

Jordi Cruyff també ha rebut una samarreta emmarcada de la selecció catalana amb el nom de Cruyff i el número 14 de mans del president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies.

Poc abans de l’inici del partit, els vuit presidents han ocupat els seus llocs a la Llotja, amb Jordi Cruyff assegut a la primera fila, al costat del president Josep Maria Bartomeu, i han presenciat l’emotiu vídeo testimonial protagonitzat pels deixebles de Cruyff al Dream Team, la plantilla que va guanyar la Copa d’Europa del 1992.

‘Gràcies Johan’, un clam unànime

La presència de Cruyff ha estat constant durant les hores prèvies al partit i fins que la pilota ha començat a rodar. Una fotografia de l’holandès quan jugava de blaugrana ha rebut els visitants a l’accés 14 del Camp Nou. L’homenatge del Camp Nou ha continuat amb el vídeo que s’ha vist pel marcador i el mosaic elaborat amb 90.000 cartolines, en què hi havia dibuixada una samarreta blaugrana amb el número 14. S’hi podia llegir en grans lletres ‘Gràcies Johan’, una imatge espectacular que ha fet la volta al món. Els jugadors blaugrana i els del Reial Madrid han saltat al camp amb nens agafats de la mà, amb una samarreta amb el lema ‘Gràcies Johan’ i el logotip de la Fundació Cruyff a l’esquena. Els futbolistes del Barça també juguen amb una samarreta especial.

L’homenatge espontani s’ha produït al minut 14 del partit, quan els socis i aficionats, dempeus, han corejat el nom de Cruyff.


Homenatge dels presidents del FC Barcelona a... por fcbarcelona
Tornar a dalt