Ratificació dels nous directius i retirada de l’actualització de l’escut

Ratificació dels nous directius i retirada de l’actualització de l’escut

L’Assemblea aprova les modificacions de caire social dels Estatuts, però no prosperen els canvis de temàtica econòmica

L’Assemblea de Socis del FC Barcelona ha ratificat el nomenament dels nous membres de la Junta Directiva que han estat designats en el darrer any, el cinquè punt de l’ordre del dia. Josep Pont, Jordi Argemí i Marta Plana han estat aprovats conjuntament en una votació que ha tingut un resultat de 323 vots a favor, 121 en contra i 44 vots en blanc. En aquesta ratificació dels tres membres de la Junta Directiva també s’ha inclòs el nomenament de Juan Ramon Ramos com a nou membre de la Comissió Econòmica del Club.

Retirat el sisè punt de l’ordre del dia

La Junta Directiva ha decidit retirar de l’Assemblea de Compromissaris el sisè punt de l’ordre del dia, la ratificació de la proposta de modificació de l’article 2n dels Estatuts, en relació amb l’actualització de l’escut de l’Entitat, i obrir un procés de reflexió interna per avaluar el sentir majoritari que els socis han expressat durant el torn de paraules en contra de la proposta o a favor que tota la massa social es pugui pronunciar en un referèndum. El president Josep Maria Bartomeu ha anunciat la decisió de la Junta de retirar el punt de l’ordre del dia “per fer una reflexió interna dins de la Junta amb els executius per veure com podem conjugar la història i la tecnologia amb els sentiments i l’emoció”.

Dues votacions per a les modificacions dels Estatuts

La Junta ha decidit separar en dues parts la votació del setè punt de l’ordre del dia, referent a la reforma d’alguns punts dels Estatuts, a petició d’alguns dels compromissaris assistents. D’aquesta manera, s’han votat inicialment les reformes de caire social, que han estat aprovades per una àmplia majoria. Aquests articles incorporen la figura del senador; especifiquen la nova organització i funcionament penyístic; modifiquen la nomenclatura d’algunes de les seccions del Club (que ara s’anomenaran bàsquet, rugby, hockey i hockey sobre gel); defineixen com a dies hàbils tots els dies naturals exceptuant-ne els diumenges i festius a Barcelona; estableixen l’obligació de lliurar tots els suports obtinguts pel promotor d’un vot de censura, i consideren la cessió onerosa d’un abonament com “la posada a disposició de l’abonament a un tercer a canvi de qualsevol contraprestació econòmica”.

En la segona votació, els socis compromissaris han decidit no ratificar la reforma dels articles 20è i 66è dels Estatuts del Club, en la qual es proposava l’eliminació de l’apartat c) de l’article 66è, relatiu a la limitació de la Junta Directiva per superar el 10% del límit d’endeutament en forma de crèdit o préstec. Per a l’aprovació de les reformes es necessitava que dues terceres parts dels socis assistents votessin a favor de la modificació, i el resultat ha estat de 247 vots a favor, 201 en contra i 56 en blanc. Un suport insuficient, doncs, perquè fos aprovada la reforma d’aquests articles de caire econòmic.

Directius ratificats per l’Assemblea

Josep Pont i Amenós (Tàrrega, 24 de desembre del 1944, soci número 28.262 del FC Barcelona) és professor Mercantil i MBA per la Universitat de Geòrgia (EUA), té més de 45 anys d’experiència exercint diversos llocs de responsabilitat, a tots els nivells, al Grup Borges International Group. Josep Pont és CEO de Pont Family Holding, S.L., capçalera del grup d’empreses de la família Pont, i president d’ASOLIVA. Forma part del Consell de Borges, S.A.U. i de Borges International Group, S.L.U.

Marta Plana i Drópez (Barcelona, 18 de setembre del 1978, sòcia 56.881) és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i Juris Doctor amb honors per la Nova Southeastern University. Va completar els seus estudis a la Universitat de Stanford i a la London School of Economics. Ha passat la major part de la seva vida professional a Silicon Valley. La seva trajectòria professional es va iniciar a Baker & McKenzie, Microsoft Corp. i a Osborne Clarke. Entre el 2011 i el 2013 va ser consellera de la Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones (CMT). Va ser també cofundadora de Digital Origin el 2015. Actualment és membre de la Junta del Cercle d’Economia i presidenta del Foro Fintech, i col·labora regularment amb Bits Sense Fronteres, una ONG que dona suport al desenvolupament de programes educatius a l’Àfrica.
La seva mare, Carme Drópez, va ser directiva del FC Barcelona a la dècada dels 90.

Jordi Argemí i Puig (Barcelona, 23 d’abril del 1963, soci 110.896) és llicenciat per l’ESADE Business & Law School i va completar la seva formació amb un MBA per la mateixa escola i amb un Programa d’Alta Direcció d’Empreses per IESE. Ha estat gerent comercial i de logística d’UNIVENSA, vicepresident de vendes i de mercat, de logística i operacions i adjunt a la presidència executiva en planificació estratègica de PRECA. Actualment és el conseller delegat d’AD HOC INICIATIVES, S.L. Fins al 2016 va ser membre de la Comissió Esportiva d’handbol, i des de l’any 2016 fins al juliol del 2018 ha estat membre de la Comissió de Control i Transparència.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut