Bartomeu:

Bartomeu: "Podem viure un any històric"

El president mostra, en el Congrés Mundial de Penyes, un gran optimisme amb la temporada que afronta el primer equip i assegura que “aspirem a guanyar-ho tot”

Josep Maria Bartomeu ha comparegut davant els assistents del XXXIX Congrés Mundial de Penyes que s’ha celebrat al Palau de Congressos de Catalunya per inaugurar el bloc institucional de la trobada que ha aplegat a més d’un miler de penyistes representants de més de 400 penyes. El president ha centrat el seu discurs en l’àmbit esportiu i especialment en el primer equip, i s’ha mostrat molt optimista respecte a les seves possibilitats aquesta temporada 2018/19. “Tinc el convenciment que podem viure un any històric. Hem començat molt bé la temporada i esperem acabar-la encara millor”.

Després de recordar els èxits esportius dels equips professionals del passat curs –“el llistó està molt alt però no ens conformem amb menys"-, ha agraït l’aportació dels jugadors que hi van contribuir, començant per Andrés Iniesta, del que ha comentat que “quan torni del Japó tindrà altres tasques en el Club de les que ja hem parlat”, i també s’ha referit a la resta dels membres del primer equip que han deixat el Club. El president ha fet un alt en el seu discurs per compartir amb els penyistes un vídeo d’homenatge al capità, que després de la seva marxa ha cedit el braçalet a Leo Messi, que compartirà aquest honor  amb Busquets, Piqué i Sergi Roberto. “Quatre capitans formats a la Masia, una singularitat en el món del futbol”.

Bartomeu s’ha referit a la plantilla que ha configurat la nova estructura tècnica i “després de fer una anàlisi exhaustiu, s’han pres decisions que considerem que són les millors per reforçar-nos” i s’ha mostrat convençut que “tornarem a aspirar a guanyar-ho tot, no només en futbol, també en els altres esports professionals”. Respecte al primer equip, el president ha argumentat que “estem completant una plantilla excel·lent, amb una gran combinació de jugadors amb experiència, jugadors de casa i nou talent, liderats pel millor jugador del món, que ens faran gaudir i que arribin els èxits”.

Respecte a les noves incorporacions, Arthur, Lenglet i Malcom, ha comentat que “són jugadors joves i amb molta projecció que creiem que s’adaptaran molt bé i ràpidament a la nostra manera de jugar”, i també ha afegit que el fitxatge d’Arturo Vidal “aportarà experiència i equilibri a l’equip”.

Defensa de l’estil i el planter

Després de destacar l’aportació que poden fer els nous fitxatges, Bartomeu s’ha referit al talent dels joves que pugen de la casa, “com Aleñá,  o com Miranda, Riqui Puig o Abel Ruiz, que confiem que també arribin a les portes del primer equip amb rapidesa”. Bartomeu ha fet una àrdua defensa de l’estil i del planter. “Com a club tenim dos tresors que són indiscutibles i irrenunciables: el nostre estil de joc i el nostre model formatiu” i assegura que “diguin el que diguin alguns, els continuaren protegint i reforçant per davant de qualsevol circumstància”. En aquest sentit, ha asseverat que “la Masia funciona” i que “segueix sent la millor escola de formació de futbolistes al món”. “No vull discutir amb ningú, però convido a visitar més la Ciutat Esportiva i el Miniestadi per comprovar-ho”. El president ha destacat especialment el triomf de l’equip juvenil a la Youth League, “un títol important per a nosaltres i que no és casual ni puntual”.

En el seu discurs, el president s’ha referit també a la situació del mercat. “Acaba el 31 d’agost i seguirem atents, però sense imposar-nos cap obligació”, i ha assegurat que el club està “satisfet de com hem gestionat les altes i les baixes en aquest marcat. Vull posar en valor la feina feta” i ha felicitat a les persones que han participat en les gestions, des de l’àmbit directiu i executiu, des del CEO Òscar Grau al director esportiu Josep Segura, el nou secretari tècnic, Éric Abidal i el seu adjunt, Ramon Planes. “Estan fent una bona feina però queden dies per tancar el mercat i els encoratjo a seguir treballant, amb el nostre suport, per millorar el nostre equip”.

Bartomeu també ha posat en valor la recent gira pels Estats Units, “ha estat la primera gira mixta de la història del Club i vull donar-li la importància que mereix”, al mateix temps que ha reiterat el compromís per potenciar el futbol femení. “Persistirem a impulsar el futbol i l’esport femení, què és un objectiu estratègic”.

El discurs del president ha donat protagonisme a l’àmbit esportiu, però Bartomeu també ha tingut paraules d’agraïment pels penyistes i la feina que fan com a ambaixadors del Barça arreu del món. “Sou un moviment cada cop més fort i unit. Sou més penyistes que mai, més de 160.000 censats”, i ha elogiat la tasca que fa la Confederació Mundial de Penyes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut