fcb.portal.reset.password

Jugadors del Benjamí B visitant el Centre Residencial Blau Almeda, de Cornellà | VÍCTOR SALGADO - FCB

Una de les visites més entranyables del projecte Masia Solidària, que impulsa Masia 360 conjuntament amb la Fundació del FC Barcelona, es va viure al Centre Residencial Blau Almeda de Cornellà. Els jugadors del Benjamí B, nascuts l’any 2008, van compartir una experiència de jocs, valors i tallers amb els avis del centre. Va ser una estona d’emoció, tendresa, alegria, ajuda, respecte, complicitat i companyonia en què els jugadors, acompanyats pels seus entrenadors Juanan Gil i Eric Campos, van compartir una partida de dòmino gegant amb avis com la Maria, el Tomàs, la Mercè, l’Antonio, el Secundino i els seus companys i van gaudir després escoltant les seves històries en el Taller de Memòria Intergeneracional, en què jugadors com el Gerard Fragoso o l’Adam Argemí els van preguntar si ells també jugaven a futbol de petits i si eren, per exemple, del Barça.

La comunió entre les dues generacions de petits i grans va ser tan gran que fins i tot els jugadors del Benjamí B es van quedar bocabadats escoltant històries de com van viure els avis la guerra o com n’era, de dura, la vida de l’agricultor, ja que abans tot es feia amb les mans. Encara que el gran protagonista va ser el Tomás i les seves històries de quan creuava mig Europa conduint el seu camió de gran tonatge.

Experiències com la viscuda al Centre Residencial Blau Almeda serveixen als petits jugadors blaugrana per entendre la diferència entre estar sol i sentir-se sol, i molts d’ells han posat exemples a les educadores emocionals de Masia 360, que els acompanyen en les visites, del sentiment de soledat, sobretot, quan es queden sense amics o els seus amics s’aparten d’ells. Una vegada a l’autocar, ja de tornada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, les educadores emocionals van preguntar als jugadors del Benjamí què havien après durant aquesta visita.

Masia Solidària és una iniciativa que forma part del programa Masia 360 i que compta amb la col·laboració de Barça Fundació, que pretén implicar els 617 esportistes dels equips formatius de futbol, masculí i femení, i els esports professionals del Club, per conscienciar-los en diferents causes socials i treballar els valors de manera autèntica i vivencial. De moment, 37 dels 42 equips de l’esport formatiu de les cinc seccions professionals (futbol, bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins) han realitzat ja, com a mínim, una activitat del projecte Masia 360. El Benjamí A, el Prebenjamí, el Cadet A i l’Infantil B ho faran la propera setmana, com també ho farà el Femení B de futbol. Alguns equips, com el Cadet de futbol sala, ja han tingut el primer retorn. Els nois de l’equip SESE-Fundació Acell van venir la setmana passada a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per fer un entrenament de futbol sala inclusiu.

CATEGORIA FRANJA D'EDAT CAUSA SOCIAL
Benjamí 8-10 anys Residència d'avis
Aleví 11-12 anys Centres Oberts
Infantil 13-14 anys Inclusió (discapacitats física i psíquica)
Cadet 15-16 anys Altres discapacitats (intel·lectuals)
Juvenil 17-18 anys Malalties infantils
Júnior i 'B' Més de 18 anys Discapacitats neurològiques
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();