El Barça jugarà un amistós a Sud-àfrica el 16 de maig en el marc dels actes del centenari del naixement de Nelson Mandela

El Barça jugarà un amistós a Sud-àfrica el 16 de maig en el marc dels actes del centenari del naixement de Nelson Mandela

L’equip blaugrana s’enfrontarà al Mamelodi Sundowns al FNB Stadium de Johannesburg a les 18.15 hores, en un partit que es podrà veure en directe per Barça TV i en ‘streaming’ pels canals del Club

El FC Barcelona s’ha sumat als actes commemoratius del centenari del naixement de Nelson Mandela i la setmana que ve viatjarà a Sud-àfrica per disputar un partit amistós el dia 16 de maig contra el Mamelodi Sundowns, actual campió de Lliga d’aquest país, la Premier Soccer League. El Barça viatjarà a Johannesburg el dia 15 i tornarà un cop hagi acabat el partit, que es disputarà a partir de les 18.15 hores al FNB Stadium de Johannesburg, abans conegut com a Soccer City Stadium. Els socis i aficionats del FC Barcelona podran veure el partit en directe per Barça TV i en ‘streaming’ a través dels canals oficials del Club com el lloc web, excepte a Sud-àfrica i països veïns.

El partit, anomenat ‘Copa Centenari Mandela’, s’emmarca dins de les celebracions del centenari del naixement de Nelson Mandela, que tindran lloc al llarg de tot aquest any 2018. Serà un partit únic per als aficionats al futbol del país africà i compta amb la col·laboració tant de LaLiga -a través del seu programa LaLiga World Challenge- com de SAFA, l’Associació de Futbol de Sud-àfrica.

El FC Barcelona sempe ha manifestat una gran admiració per Nelson Mandela, una de les grans figures del segle XX, que després de 27 anys a la presó es va convertir en el primer president de Sud-àfrica elegit per sufragi universal, del 1994 fins al 1999. Mandela va representar l’esperit de lluita per la llibertat i la igualtat de les persones, va ser capaç d’aconseguir la unitat d’un país dividit i liderar el procés democràtic multiracial a Sud-àfrica, i va acabar amb l’apartheid gràcies a aquest esperit conciliador amb què el Club se sent molt identificat.

Algunes de les seves frases relacionades amb l’esport van passar a la posteritat, com ara: “L’esport té el poder de canviar el món i de portar esperança i crear comunicació amb la joventut. L’esport té el poder de motivar i unir els pobles. L’esport és un instrument per arribar al cor de la gent”.

El club blaugrana es va sumar a les mostres de condol quan Nelson Mandela va morir el 2013 als 95 anys i en la seva memòria va jugar amb braçal negre un partit contra el Cartagena.

Segona visita a Sud-àfrica

Aquesta serà la segona vegada que el Barça disputa un partit a Sud-àfrica. A l’estiu del 2007 ja es va enfrontar en un partit amistós al mateix rival, el Mamelodi Sundowns, aquest cop a Pretòria, en què els blaugranes van vèncer per 1-2 gràcies als gols d’Ezquerro i Marc Crosas davant de 50.000 espectadors.

Precisament en aquella ocasió, una delegació del Club composta per membres de la Junta Directiva i diversos jugadors, entre ells un jove Andrés Iniesta, van visitar Mandela a Johannesburg, a la seu de la Fundació que porta el seu nom.

El Barça ha disputat un total de 21 partits en territori africà, dels quals 13 han estat amistosos: dos pertanyen al Trofeu Mohammed V, un al centenari de l’Al-Ahly, quatre a la Copa d’Espanya i un a la Lliga Espanyola. A més, el balanç és de 18 victòries del Barça, un empat i dues derrotes. 

Els barcelonistes han disputat un total de 13 partits davant conjunts africans, quatre durant el segle XXI i un que va ser disputat al Camp Nou, l’únic que no s’ha jugat a l’Àfrica. Va ser el 2003, en un amistós contra l’Al-Ittihad (Líbia), i el Barça va vèncer per 5-0 amb gols de Gerard López (3), Motta i Sergio García.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut