Arrenca al Camp Nou la tercera edició del Sports Technology Symposium

Arrenca al Camp Nou la tercera edició del Sports Technology Symposium

L’esdeveniment anual, un referent en el sector tecnològic, ha comptat amb presentacions de projectes i temes de la indústria de l’avantguarda de l’esport en el marc del Barça Innovation Hub

Alguns dels noms més importants del món de l’esport han participat aquest dijous al Camp Nou en la primera jornada del tercer Sports Technology Symposium del FC Barcelona, ​i han ​presentat diversos temes sobre l’estat actual i el possible futur de la indústria esportiva. Aquest simposi de tecnologia esportiva està considerat com el més important del sector en l’àmbit europeu i està organitzat pel FC Barcelona en el marc del projecte estratègic Barça Innovation Hub.

Les àrees principals discutides en el primer dia del Simposi d’enguany han estat els Smart Stadiums, The Game, Talent ID i Training.

L’apartat dels Smart Stadiums ha comptat amb les presentacions del representant dels Sacramento Kings de l’NBA, Kyle Eichman; del representant dels Mets de Nova York de la MLB, John McKay, i de François David, del club de futbol francès Olympique de Lió, i s’ha centrat principalment en la manera com la tecnologia contribueix a una millor experiència dels aficionats que assisteixen als estadis. Els ponents han abordat diverses qüestions, des dels torns intel·ligents d’accés i els marcadors de vídeo 4K fins als sistemes de detecció de drons i ciberseguretat.

La presentació sobre The Game s’ha centrat en la tecnologia esportiva actual i futura. Moderada per Javier Fernández, científic de dades del Departament de Ciència i Esport del FC Barcelona, ha comptat amb la participació de Gareth Griffith, de la Fórmula 1; de Stuart Metcalf, del Tottenham Hotspur de la Premier, i de Nicolas Evans de la FIFA, organisme rector del futbol mundial. Cada representant ha explicat com els avenços tecnològics poden aplicar-se a les seves disciplines respectives. La presentació de la FIFA, per exemple, ha discutit els avantatges i els desavantatges del VAR.

La secció d’identificació de talents s’ha referit en la seva majoria a l’scouting. El primer ponent de Talent ID ha estat David Fombella, del Sevilla FC, que ha estatal seguit per David Martin, dels Philadelphia 76ers, i Daniel Stenz, del Shandong Luneng Taishan FC. El ponent del Sevilla FC ha discutit l’ús de Big Data per atraure joves talents, així com l’ús de dades físiques i tàctiques per a l’scouting. Finalment, en la sessió dedicada a la millora de la metodologia dels entrenaments s’ha parlat dels diversos mètodes innovadors que utilitzen clubs com l’Ajax, el TSG 1899 Hoffenheim i el FC Barcelona, que ha estat representat per l’especialista en ciències de l’esport del Club, Antonio Gómez.

L’Sports Technology Symposium viurà la seva darrera sessió demà, divendres, al matí.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut