fcb.portal.reset.password

Bartomeu, a l’estand on ha participat en la demostració pilot de com s’aplicaria la tecnologia RCS al servei del Seient Lliure. | GERMÁN PARGA-FCB

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha visitat aquest dimecres el Mobile World Congress per assistir a la sessió Enhancing the consumer experience (Millorant l’experiència del comsumidor), en el marc de l’Sports & Entertainment Summit. Un dels ponents en aquest acte ha estat William Mannarelli, director de l’Àrea Patrimonial del FC Barcelona, que ha exposat els potencials usos que oferirà la tecnologia mòbil per enriquir l’experiència dels usuaris en el futur Espai Barça.

En aquest sentit Mannarelli també s’ha referit a l’acord establert entre el Club i GSMA, que té com a objectiu potenciar durant els proper anys el Big Data i la internet de les coses en les activitats i les instal·lacions de l’Entitat. El responsable de l’Àrea Patrimonial del FC Barcelona, que ha compartit sessió amb Nina Bibby, cap de màrqueting d’O2 ,també ha exposat als més de 200 assistents a la xerrada quines són les línies mestres de la remodelació arquitectònica que experimentarà el Camp Nou durant els propers anys.

Bartomeu, acompanyat del directiu Dídac Lee, ha visitat l’estand de GSMA al pavelló 4, on ha mantingut una trobada amb Carles Grau, CEO de Mobile World Capital. El president blaugrana ha participat en una simulació d’un quiròfan connectat a través d’ulleres de realitat virtual, gràcies a la tecnologia 5G.

La comitiva blaugrana ha continuat la seva visita pel Mobile i s’ha desplaçat fins a l’espai de l’Innovation City, on el Club, gràcies a la col·laboració establerta des de fa un any amb GSMA, participa en un projecte en l’àmbit del Big Data i la internet de les coses. A través de Barça Innovation Hub, el club ha participat en un  audiovisual que  presenta iniciatives per mesurar, a través de sensors, la qualitat de l’aire, el flux de persones o l’ús dels espais al Camp Nou, amb l’objectiu d’afavorir la seguretat, reforçar l’oferta de serveis i millorar l’experiència d’usuari.

A continuació, el president ha visitat l’stand de Case for Change, una iniciativa de GSMA per promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU mitjançant la tecnologia i en què la Fundació Barça participa amb el projecte del Robot Pol que ha elaborat conjuntament amb l’Éric Abidal Foundation. El Robot Pol és un dispositiu que fa possible que nens i nenes amb malalties greus que no poden sortir de l’hospital, tinguin una experiència Barça que millori el seu estat d’ànim.

Per últim, la comitiva del Club ha estat present en una prova pilot amb tecnologia RCS, una evolució del 4G que permetria una interactuació més senzilla i directa de l’usuari, per exemple, en serveis com el Seient Lliure. El president Bartomeu ha pogut provar aquesta nova eina amb què el soci podria alliberar el seu seient i fer-ne el seguiment gràcies a un guiatge automàtic a través d’un xat molt intuïtiu que estalviaria temps i gestions intermèdies.

Què és el Barça Innovation Hub?

El Barça Innovation Hub és una plataforma de coneixement i innovació creada pel FC Barcelona amb l’objectiu de transformar el món a través de l'excel·lència esportiva, mitjançant el coneixement i la innovació, creant nous productes i serveis dels quals es puguin beneficiar els esportistes del Club, els socis, els aficionats i la societat en general.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();