fcb.portal.reset.password

 

Felicitació pel guardó de Millor Fundació de l’Any a la Fundació Barça

La Junta Directiva ha expressat el seu agraïment i la seva satisfacció per la concessió a la Fundació Barça del guardó com a Millor Fundació de l’Any en la desena edició dels Peace & Sport Awards, en reconeixement a la seva tasca solidària i, especialment, al projecte de suport i ajut a persones refugiades. Aquest projecte està finançat i compta amb la col·laboració de la Fundació Stavros Niarchos.

Aquest reconeixement a la Fundació Barça s’ha fet per la tasca en la promoció de la protecció i el suport als nens i joves refugiats, i l'execució de projectes per millorar la qualitat de vida d’aquests infants i adolescents, potenciant la prevenció i resolució de conflictes, i afavorint la inclusió i la integració social.

Peace & Sports és una organització independent amb seu al Principat de Mònaco, promoguda pel Príncep Albert II, que treballa en zones d'arreu del món amb l’objectiu de portar els valors de l'esport al cor de les comunitats i persones en crisi. Els premis Peace & Sports formen part del Fòrum Internacional Anual, que és l’esdeveniment mundial més important que convoca el món de l'esport per la pau.

El vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació Barça, Jordi Cardoner, acompanyat de la directora general de la Fundació, Maria Vallès, va recollir dijous passat el premi en un acte presidit pel príncep Albert II de Mònaco a Montecarlo. 

Presentació de nous continguts audiovisuals

La Junta Directiva ha estat informada avui de la propera estrena de dos documentals de temàtica blaugrana. El primer, titulat Gamper, l’inventor del Barça, es tracta d’un documental sobre la vida del fundador del Club, que viatja en el temps de la mà dels seus tres néts, Manuel, Xavier i Emma Gamper. Per primera vegada obren els àlbums fotogràfics de la família confeccionats pel mateix fundador del Barça, plens d'imatges inèdites, i reflexionen sobre les raons per les quals se'ls va ocultar qui havia estat fins que van ser grans.

El documental, coproduït pel Club, també narra diversos episodis de la història del Club, com el de la mateixa fundació, la crisi institucional del 1908 en què Gamper va salvar el Club de la seva desaparició o la gran xiulada de l'himne espanyol del 1925, que va suposar un gran punt d'inflexió en la vida de Joan Gamper.

Un seguit d'experts i testimonis catalans i suïssos ajuden a omplir els nombrosos buits d'informació al voltant d'algú que va arribar a Barcelona com a Hans, va morir com a Joan i va deixar el llegat immens d'haver inventat el Barça. Per part del Barça hi participen el president Josep Maria Bartomeu, Guillermo Amor i Carles Santacana, així com l’equip que va guanyar el premi Laureus l’any passat.

L’estrena d’aquesta coproducció, dirigida pel periodista Jordi Ferrerons, està prevista per al proper mes de gener del 2018.

El segon documental té com a protagonista la Fundació Barça i, més concretament, la seva metodologia del FutbolNet, i pretén descobrir el treball de la Fundació Barça arreu del món a través de la mirada de periodistes i escriptors de reconegut prestigi.

El Brasil, Barcelona, el Senegal, Bangladesh i Grècia són els escenaris on es produeixen les vivències d’aquests prescriptors que veuen com la metodologia FutbolNet aconsegueix canviar la vida de nens i nenes que viuen en contextos de violència, discriminació, pobresa, utilitzant l’esport com una eina de transformació social.

Aquest documental, dirigit pel publicista Jorge Martínez, s’estrenarà a principis de l’any vinent en un passi inaugural en un cinema de Barcelona.

Anunci i lliurament del Premi Vázquez Montalbán de Periodisme 2017

La Junta Directiva ha estat informada sobre l’edició d’aquest any del Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la seva categoria de periodisme esportiu. Aquesta categoria l’atorguen, des de l’any 2004, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el FC Barcelona, i té per objectiu el reconeixement a una trajectòria professional.

Aquest dijous, coincidint amb el dinar de Nadal convocat pel Club amb tots els mitjans de comunicació, es farà l’anunci oficial del guardonat. L’acte de lliurament es durà a terme el proper dilluns, dia 18 de desembre, a partir de les 11.00 hores, a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra.

Aprovació de la creació de noves Penyes

La Junta Directiva ha aprovat donar d’alta vuit noves penyes del Barça.

NOM POBLACIÓ  
Penya Blaugrana Bali Bali Indonèsia
Peña Barcelonista de Lepe Segundo Triplete Lepe Huelva
Penya Barcelonista Lleida 1970 Lleida Lleida
Penya Blaugrana Àrab de Barcelona  Barcelona Barcelona
Penya Barcelonista Bakú Bakú Azerbaidjan
Penya Blaugrana Ossos Russos de Noginsk Noginsk Rússia
Penya Blaugrana de Bagdad Bagdad Iraq
Peña Corazón Blaugrana Bogotà Bogotà  Colòmbia

 

Amb aquestes altes, el nombre total de Penyes del Barça és de 1.283, que es reparteixen, territorialment, de la manera següent: 456 a Catalunya, 700 a la resta de l’estat espanyol, i 127 a la resta del món. 

Campanya de Nadal

Aquest dijous, a partir de les 12.00 hores, es durà a terme a l’Auditori 1899 del Camp Nou la presentació de la Campanya de Nadal 2017 que, sota el títol El somni de Neujeen, tindrà com a protagonista la Neujeen Mustafa, una noia siriana de 18 anys que viu refugiada a Alemanya, que fa anys que no veu la seva família, i que porta el Barça al cor. Amb ella aixecarem el teló d’una campanya que tindrà una àmplia oferta d’activitats per als més petits, amb la solidaritat com a eix central.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();