fcb.portal.reset.password

El FC Barcelona ha presentat aquest dijous un balanç econòmic excepcional, amb 678,9 milions d’euros d’ingressos i 28,7 milions d’euros de beneficis després d’impostos, 8,7 milions d’euros per sobre del pressupost que havia fet el Club, fixat en 20,2 milions. Aquests resultats constitueixen un rècord històric en l’apartat d’ingressos, amb prop de 679 milions, que representa un increment del 12% respecte a l’exercici anterior. “Ha estat una temporada excepcional”, ha definit la vicepresidenta Susana Monje.

La responsable de l’Àrea Econòmica ha destacat que “els resultats són bons, però sense el laude de Can Rigalt encara ho haurien estat més”. Monje ha subratllat que “les coses van bé”. “Si la part esportiva ens demana un esforç, hi estarem a favor perquè es pot fer. El fitxatge d’André Gomes ha estat una oportunitat de mercat”. En aquest sentit, ha comentat: “El Club es pot permetre pagar la millor plantilla del món. El percentatge que podem destinar als salaris es va incrementant i el Club és molt competitiu”.

En aquest exercici també s’ha assolit una ràtio del deute net sobre EBITDA d’1,94, i això significa que el Club se situa dintre dels paràmetres d’equilibri patrimonial previstos per a la temporada 2017/18.

Els ingressos pugen un 12%

Els ingressos assolits, de 679 milions d’euros, els més alts de la història del Club, representen un increment de 45,9 milions d’euros envers el pressupost (un 7% més), i d’un 12% més (71,2 milions d’euros) respecte als ingressos aconseguits la temporada 2014/15, quan van ser de 608 milions,  també rècord històric.

L’impacte de Can Rigalt

La Junta Directiva va decidir formular els comptes de l’exercici 2015/16 incloent els efectes econòmics derivats del laude arbitral que dictamina la resolució contractual dels terrenys de Can Rigalt, mitjançant una provisió d’uns 30 milions d’euros per fer front a les obligacions que se’n puguin derivar.

Despeses sota control

El balanç també destaca pel control de la despesa, que ha quedat situada en el 8% d’increment, per sota de l’increment d’ingressos. Sense incloure l’impacte extraordinari de Can Rigalt, l’increment de la despesa només hauria suposat un 5% d’increment.

Al final de l’exercici s’han adquirit els drets federatius dels jugadors Samuel Umtiti per 25 milions d’euros, i amb posterioritat al tancament de l’exercici (sense impacte per tant en els comptes de la temporada 2015/16) els drets de Lucas Digne, Denis Suárez i André Gomes.

Beneficis molt per sobre del pressupost

El balanç econòmic presenta uns beneficis després d’impostos de prop de 29 milions d’euros i s’ha incrementat en 13,6 milions d’euros, un 90% més en relació al resultat de l’any anterior (15 milions). Sense comptar l’impacte de Can Rigalt, els beneficis fruits de la gestió haurien estat de 54 milions d’euros, els més alts aconseguits mai al Club. Tot i l’important efecte que la resolució del contracte dels terrenys té en aquest apartat, els prop de 29 milions representen una desviació positiva respecte al pressupostat de 8,5 milions d’euros i un increment del 43% respecte al pressupost.

Important reducció del deute

És significativa la important reducció del deute corresponent a l’activitat ordinària del Club, que ha passat dels 328 milions d’euros de l’exercici 2014/15 a 271,4 milions d’euros, amb una reducció de gairebé 160 milions d’euros (159,2) respecte al deute de l’any 2010. Aquesta reducció del deute està en línia amb la tendència marcada al pla estratègic del Club.

Per sota de la ràtio marcada, dos anys abans

La ràtio deute/EBITDA és d’1,94 (amb un deute de 271 milions d’euros i un EBITDA de 139,6 milions), que és la més baixa dels darrers anys. La regla d’equilibri patrimonial continguda en l’article 67 i la disposició transitòria dels Estatuts estableix per a la temporada 2015/16 una xifra inferior a 2,5. Per tant, s’assoleix dos anys abans una ràtio clarament per sota del màxim permès, i es compleix així amb un important marge un objectiu clau d’aquesta temporada: el restabliment de la regla d’equilibri patrimonial que la temporada passada no es va poder complir.

Solidesa patrimonial

La solidesa patrimonial del Club es continua incrementant com a conseqüència de les inversions realitzades en la millora de les nostres instal·lacions i actius. Concretament aquesta temporada s’han invertit 19,7 milions d’euros. A l’Estadi s’han millorat i rehabilitat espais com el Museu i zones d’Hospitality. Respecte a la Ciutat Esportiva, s’han dut a terme reformes en el Centre Mèdic i el canvi de gespa als camps d’entrenament. Pel que fa als sistemes, destaca el Projecte Wifi a tot l’entorn de les instal·lacions de les Corts i el desenvolupament de tecnologies destinades a l’Àrea de Salut i Rendiment Esportiu juntament amb altres activitats de recerca i desenvolupament. Les inversions destinades a l’Espai Barça en aquest exercici han estat de 9,2 milions d’euros i de 6,7 milions en exercicis anteriors.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();