fcb.portal.reset.password

Oriol Esquivias és un dels professors de les classes de reforç. | VÍCTOR SALGADO

La pràctica esportiva coordinada amb la formació acadèmica exigeix moltes hores de dedicació i esforç. Per això, des del Departament d’Acció Educativa del Servei d’Atenció Integral a l’Esportista de Masia 360 s’ha posat a l’abast dels esportistes professors, amb un espai ampli i aules de reforç, per tal de donar-los suport a l’hora de fer compatibles els estudis i l’esport. Es tracta, doncs, de conscienciar els esportistes de la importància de la carrera dual. I el resultat, després dels primers mesos, és un èxit. Un total de 56 esportistes del Club de les cinc seccions professionals es beneficien cada setmana d’aquest servei.

“Al departament d’Acció Educativa comptem amb quatre professors que s’encarreguen de donar classes als jugadors segons matèries, nivell del curs i necessitats lingüístiques. Són aules flexibles i adaptades als horaris dels nostres esportistes i que funcionen tant al matí com a les tardes. Fins i tot en tenim algunes que s’allarguen fins a les nou de la nit. En el cas del futbol femení, per exemple, tenim en compte les convocatòries de la selecció catalana i les fem compatibles amb les classes”, explica Ana Merayo, responsable del Servei d’Atenció Integral a l’Esportista de Masia 360 abans d’afegir que, quan arriben les èpoques d’exàmens, els tutors parlen amb els esportistes i s’activen unes classes extraordinàries per repassar les matèries avaluables. A més, els pares i mares dels esportistes rebran al final de cada trimestre un informe d’assistència, actitud i aprofitament de les hores d’estudi en aquestes aules de reforç.

Un servei molt útil

Un dels quatre professors d’aquest servei és l’Oriol Esquivias. Ell té 22 anys, és graduat en Nanotecnologia i és el professor de l’aula del reforç escolar a la Ciutat Esportiva. “Aquest és un servei molt útil. Molts esportistes arriben 30 0 40 minuts abans de l’entrenament i ara aprofiten el temps a l’aula estudiant o fent els deures. Han après a gestionar el seu temps”, explica aquest professor que té uns alumnes d’edats molt diferents: “Amb els nens de Primària mirem l’agenda i repassem els deures del dia o preparem exàmens, i amb els de Secundària els ajudo a resoldre els dubtes que tenen a l’hora d’estudiar”.

Tornar a dalt