fcb.portal.reset.password

L’Acció de Responsabilitat ha finalitzat per a 11 dels 17 exdirectius que el 2010 van ser demandats pel FC Barcelona complint el mandat de l’Assemblea de Compromissaris, que a l’octubre d’aquell any va votar a favor de l’exercici de l’Acció de Responsabilitat de la Ley del Deporte. L’Assemblea General Extraordinària celebrada avui ha aprovat amb una àmplia majoria de 328 vots a favor, 24 en contra i 24 abstencions autoritzar la Junta Directiva a desistir del recurs d’apel·lació relatiu a l’Acció de Responsabilitat respecte als demandats que han signat l’acord, per la seva part, de desistir de la seva impugnació.

Els 11 exdirectius que han signat la proposta d’acord del FC Barcelona són Patrick Auset, Joan Boix, Jacint Borras, Alfonso Castro, Josep Antoni Colomer, Josep Cubells, Jaume Ferrer, Alfons Godall, Magda Oranich, Albert Perrin i Jordi Torrent. Segons aquest acord, tant el Club com els demandats desisteixen del recurs d’apel·lació interposat contra la sentència del jutjat de primera instància. L’acord inclou també l’asseguradora Zurich, que es compromet a fer-se càrrec de 6,2 milions d’euros, que es desglossen en 3,2 milions per atendre les despeses judicials de totes les parts i 3 milions per tancar el procediment en curs.

L’Acció de Responsabilitat continuarà oberta contra la resta dels sis exdirectius que no han volgut signar el desistiment conjunt. Aquests directius són Xavier Bagués, Elena Fort, Joan Laporta, Josep Ignasi Macià, Xavier Sala i Martin i Rafael Yuste.

Repàs del procés des de 2010

Abans de la votació del tercer punt de l’ordre del dia de l’Assemblea Extraordinària, relatiu a l’Acció de Responsabilitat, el secretari de la Junta Directiva, Jordi Calsamiglia, ha fet una detallada exposició de tot el procés d’aquesta acció que va començar el 2010, quan l’Assemblea Ordinària d’aquell any va votar a favor de demandar els integrants de l’anterior Junta Directiva després que els comptes globals del mandat donessin un saldo negatiu de 47.637.000 euros, un cop reformulats els comptes de l’exercici 2009/2010 segons l’informe de l’auditora Deloitte.

Posteriorment, el president Josep Maria Bartomeu ha informat els compromissaris de les raons per les quals la Junta Directiva ha decidit proposar als directius demandats arribar a un acord per tancar definitivament l’Acció de Responsabilitat i sotmetre’l a l’aprovació de l’Assemblea. Bartomeu ha assegurat que “el Barça està vivint un moment extraordinari en tots els seus àmbits”, però també ha reconegut: “No estem satisfets del tot. Ens falta resoldre un tema que des de fa sis anys conviu amb tots nosaltres”. El president ha explicat als compromissaris: “Ara es donen totes les circumstàncies per tancar aquesta carpeta que ja fa massa temps que està oberta. Volem gaudir del moment que vivim i mirar endavant”.

El president ha detallat els termes de l’acord, consistent a retirar els corresponents recursos que es van presentar a la sentència del jutjat de primera instància, tant el presentat pel Club com el dels exdirectius demandats, així com les condicions pactades amb Zurich. Bartomeu ha deixat molt clar que la motivació de la Junta ha estat la de buscar la pau social i la concòrdia, però no la generositat. “Generós és aquell que dóna sense esperar res a canvi. I nosaltres sí que esperem alguna cosa. Esperem de tots els implicats el mateix sentit de la responsabilitat i voluntat de concòrdia que nosaltres tenim. Perquè si no és així, la ferida continuarà oberta, i l’acord no tindrà l’efecte desitjat per tots”. “Pensem –ha afegit el president– que tots hi guanyem, amb aquest acord, perquè qui guanya és el Barça”.

Finalment, Bartomeu ha agraït als 11 exdirectius que han signat l’acord “la seva predisposició i bona voluntat”. “Sé que no ha estat fàcil per a ells, però també sé que ho fan pensant en el que és millor per al Barça”, ha afirmat. El president ha deixat molt clar que, en el cas que algun dels exdirectius que no s’han avingut a signar l’acord ho vulgui fer més endavant, el Club manté la porta oberta “sempre que els 11 directius que ara han signat hi estiguin d’acord”.

La votació ha estat precedida d’un ampli torn d’intervencions que s’ha caracteritzat pel respecte i l’esperit de diàleg que en tot moment ha presidit l’Assemblea.

 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();