fcb.portal.reset.password

La temporada 2015/16 va ser la sisena temporada consecutiva amb els preus dels abonaments del Camp Nou congelats, més enllà de l’increment de l’IPC, d’acord amb el compromís de l’actual Junta Directiva, que preveu estendre aquesta congelació de preus fins a l’any 2021. Així ho ha exposat Jordi Cardoner, vicepresident primer del Club, que ha comparegut davant dels mitjans informatius per fer un balanç de l’Àrea Social de l’Entitat.

Els abonaments de l’Estadi són els més econòmics de l’elit del futbol europeu i de bona part dels equips de la Primera Divisió del futbol espanyol. L’abonament més car del Reial Madrid val 2.384 euros per 1.097 el del Barça, i el més econòmic del Bernabéu 323 per 132 el del Camp Nou. De fet, amb l’abonament més econòmic de l’Estadi es pot presenciar un partit per només 11 euros. 

La gestió de l’espai social, que inclou les àrees de socis, penyes i la Fundació del Club, s’articula sota tres eixos de gestió, informació, participació i sentiment de pertinença, tal com ha apuntat Cardoner, que ha detallat que la temporada 2015/16 es va tancar amb 143.459 socis. El 26,4% dels socis ja són dones, un 20% dels socis són menors de 15 anys i un 92% dels socis viuen a Catalunya.

Durant la temporada, des de l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB) s’han realitzat més de 42.000 tràmits presencials, s’han atès més de 151.000 trucades i s’han contestat quasi 140.000 correus electrònics.

En el marc d’actes i reconeixements a socis, s’han organitzat una trentena d’actes, on han assistit més de 12.000 socis i acompanyants. Durant la temporada es van convocar més de 3.000 socis a lliuraments d’insígnies.

En el marc del programa Fem Família, durant la temporada es van registrar 6.400 passaports infantils, de nens i nenes de fins a 6 anys, més 5.600 que es van beneficiar de l’ampliació del marge d’edat dels Passaports Infantils fins als 14 anys. Un total de 366 famílies es van beneficiar de la gratuïtat de la quota de soci per al tercer fill, i 81 més de la gratuïtat del carnet de soci per a discapacitats psíquics. Finalment, prop de 1.800 socis d’entre 4 i 12 anys es van fer la fotografia amb el primer equip de futbol al Camp Nou, un altre dels actius del programa Fem Família.

Com a accions de fidelització, cal destacar els 248 socis de més de 70 anys d’edat i 25 anys d’antiguitat al Club que van registrar el seu passaport sènior gratuït i els més de 300 socis que van gaudir de la possibilitat de presenciar un partit de futbol o de seccions professionals des de la Llotja del Camp Nou i del Palau Blaugrana. La Lliga de Socis, amb final disputada al Camp Nou, va comptar amb la participació de 438 socis.

El programa T’acompanyem, en aliança amb la Creu Roja, d’ajuda, assistència i transport a l’Estadi per a persones que per diferents motius de salut no ho poden fer pels seus propis mitjans, va comptabilitzar un total de 1.120 serveis, amb 296 serveis de transport adaptat. En els 4 anys de funcionament del programa, els voluntaris han fet prop de 3.500 serveis i més de 800 de transport adaptat.

La 5a Diada del Soci Solidari, celebrada com ja és habitual en la primera ronda de la Copa, (FCB-Villanovense) va registrar una assistència de 67.703 assistents, amb entrades distribuïdes des de la Fundació, l’Àrea de Penyes i de Socis. Des de la seva posada en marxa, han gaudit d’aquesta experiència més de 300.000 beneficiaris d’entitats d’infantesa, hospitals, centres de persones grans, de discapacitats... 

La posada en marxa del projecte FCB Desplaçaments també ha estat objecte del balanç presentat avui. Durant la temporada 2015/16 més de 4.600 socis es van desplaçar a través del Club a animar l’equip en els seus desplaçaments.

Un altre dels projectes dirigits a socis ha estat l’exposició itinerant de l’Espai Barça, un recorregut per 14 poblacions catalanes, entre aquests mesos de juny i juliol, que ha permès apropar el projecte de remodelació de totes les instal·lacions del Club als socis i sòcies del Club, amb sessions informatives a càrrec de diferents membres de la Junta Directiva. Ha estat un complement a l’exposició permanent que s’ha celebrat a la Sala París i que ja acumula més de 150.000 visitants. De la gestió social de l’Espai Barça n’és responsable el directiu Emili Rousaud.

Jordi Cardoner també ha informat de l’evolució de la configuració de l’espai d’animació, projecte que es posarà en marxa en el primer partit de Lliga al Camp Nou, d’acord amb els requeriments de la LFP. Serà un espai a la graderia del Camp Nou on s’agruparan els diferents col·lectius d’animació amb l’objectiu de crear un ambient de suport a l’equip que encoratgi la resta del públic a animar des del primer minut de cada partit. Se situarà entre les boques 43 i 50 a la Zona Baixa del Gol Nord i constarà de 1.246 localitats. Per a la seva organització, el Club ha comptat amb les indicacions de la LFP, l’assessorament dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

També s’ha informat de la configuració de tres grups de treball: el grup Edelmira Calvetó, per  impulsar el rol de la dona al Club, que està dirigit per la vicepresidenta Susana Monje en col·laboració amb la directiva Maria Teixidor; el de l’Espai Jove, adreçat a socis de 18 a 30 anys i dirigit pel directiu Oriol Tomàs; i el del Senat i del Casal de l’Avi, enfocat als socis més veterans i dirigit per Maria Teixidor.

L’impuls a les seccions amateurs, adscrites a l’Àrea Social, amb el directiu Oriol Tomàs com a responsable, també s’ha tractat en la compareixença d’avui. Durant la temporada 2015/16 un total de 1.528 esportistes, 816 homes i 712 dones, van defensar la samarreta del Barça en el conjunt de les 9 seccions amateurs del Club, l’atletisme, el bàsquet femení, el bàsquet en cadira de rodes, el voleibol masculí, el femení, l’hoquei herba, el patinatge sobre gel, l’hoquei gel i el rugbi. Cal destacar que 11 esportistes del Club disputaran els propers Jocs Olímpics de Rio.

En marxa la segona fase del projecte ‘Penyes Segle XXI’

El 30 de juny es van registrar 1.246 penyes i 157.696 penyistes, amb 455 penyes a Catalunya, 690 a la resta de l’Estat i 101 a l’àmbit món. L’Oficina d’Atenció al Penyista va registrar més de 5.000 tràmits presencials, es van atendre més de 9.000 trucades i es van contestar més de 23.000 correus electrònics.

S’ha informat del llançament d’una nova revista adreçada a les penyes i als penyistes, que durant la temporada es van celebrar més de 800 actes. També s’ha informat que un dels objectius fixats per l’àrea, de la qual el directiu Pau Vilanova n’és el responsable, és iniciar i vertebrar la segona fase del projecte Penyes Segle XXI, per obrir i millorar el model de penya i apropar-lo als socis i créixer en nombre de penyistes.

Més de 700.000 beneficiaris de la Fundació

La temporada 2015/16 la Fundació va arribar a més de 700.000 beneficiaris, la xifra més alta de la història del Club. D’aquesta xifra, 204.000 beneficiaris ho són dels programes en col·laboració amb l’Unicef.

Els programes de la Fundació han tingut una presència a 49 països de tot el món i a 31 localitats catalanes, amb focus en la infantesa i la joventut.

El programa FutbolNet ha tingut 98.100 beneficiaris en l’àmbit internacional, 10.700 dels quals a Catalunya, nois i noies d’entre 8 i 21 anys. Barçakids, adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys, ha tingut 7.000 beneficiaris.

Durant la temporada 2015/16 han destacat les noves aliances amb la Cruyff Foundation, amb la Fundació Éric Abidal i el programa Invulnerables, amb la Fundació Rosa Oriol que impulsa Sor Lucía Caram.

Els seus reptes de futur són la redefinició del Pla Estratègic 2016-2021, l’impuls a noves aliances amb líders referents de cada sector, el llançament de la nova revista de la Fundació i el desplegament del programa de voluntariat.

Tornar a dalt