fcb.portal.reset.password

Barça Innovation Hub (BIHUB) és un projecte que forma part del Pla Estratègic 2015-21 i està integrat dins de la primera de les cinc línies estratègiques del full de ruta del mandat: l’excel·lència esportiva (les altres quatre són implicació social, infraestructures esportives i Espai Barça, marca i posicionament global i gestió i sostenibilitat econòmica).

Barça Innovation Hub, integrat dins de l’Àrea de Coneixement del Club, està basat en el fet que tot el coneixement que el FC Barcelona ha generat durant anys, en diferents matèries vinculades a l’esport i no només al futbol, pot ser compartit. Amb aquest projecte, el Barça vol contribuir a transformar el món a través de l’excel·lència esportiva mitjançant el coneixement i la innovació.

Cultura de l’excel·lència esportiva

El món de l’esport ha adquirit una dimensió transversal i de gran complexitat perquè integra diferents indústries, sectors de negoci i àmbits d’actuació. Barça Innovation Hub té el seu origen en la cultura de l’excel·lència esportiva que forma part del Club i que fa que no es conformi només a guanyar, sinó que també es preocupi de jugar bé i amb un estil propi que el caracteritza.

De la mateixa manera, el Barça no es vol conformar a ser un club esportiu i una entitat social de rellevància mundial i d’abast global, sinó que vol fer un pas endavant i ser protagonista en la gestió i lideratge d’aquesta complexitat en el món de l’esport. Vol ser un referent en l’àmbit del coneixement i la innovació esportiva i que aquests conceptes formin part dels signes d'identitat del Club i de la seva singularitat.

Aquesta voluntat va lligada també a la necessitat d’estar sempre en una posició de guanyar en totes les disciplines esportives en què competeix, i, per això, el Club ha d’estar a l’avantguarda de la recerca i la innovació per competir amb els millors.

Finalment, el Club també té una responsabilitat que es deriva de ser ‘més que un club’ i del seu compromís social. Això implica anar més enllà del seu propi benefici i voler transformar el món de l’esport i, gràcies a ell, millorar la societat mitjançant el coneixement i la innovació. En definitiva, vol compartir aquest coneixement per generar un impacte en la societat que vagi més enllà de la pràctica esportiva.

Un ecosistema per crear nous productes i serveis

Amb Barça Innovation Hub, el Club vol formar un ecosistema que impulsi el coneixement i la innovació. Aquest ecosistema està basat en un model que promou la cultura de l’excel·lència, la transparència, l’obertura i la col·laboració amb marques de prestigi, universitats, centres de recerca, start ups, emprenedors, estudiants, esportistes, inversors i visionaris d’arreu del món.

Amb això, el FC Barcelona vol atraure talent per crear nou coneixement i nous productes i serveis, dels quals se’n puguin beneficiar els esportistes, els socis, els aficionats i la societat en general. El Club posa també en valor el coneixement acumulat durant dècades en temes de salut, nutrició, activitat esportiva d’alt rendiment, patrocini, entorn digital i tots aquells aspectes relacionats amb l’esport i el seu impacte social.

Els objectius principals són mantenir l’excel·lència esportiva i el lideratge, sobrepassar els límits del coneixement esportiu, compartir el coneixement amb la propera generació de professionals de l’esport i construir el futur de la indústria de l’esport.

Cinc àrees de coneixement i un cicle de quatre fases d’acció

Barça Innovation Hub no comença de zero, sinó que des de fa anys ha acumulat coneixement en diferents àmbits. Ara, aquest coneixement s’ha organitzat en cinc àrees, que són transversals i estan relacionades:

  • Esports d’equip
  • Rendiment esportiu
  • Serveis mèdics i nutrició
  • Tecnologia
  • Ciències socials

Totes aquestes àrees es desenvolupen amb un cicle que compta amb quatre fases d’acció:

  • Incorporació de coneixement
  • Creació de coneixement
  • Divulgació de coneixement
  • Innovació

Durant l’acte de demà, el Dr. Jordi Monés, Comissionat del Barça Innovation Hub, presentarà el projecte i les diferents àrees exposaran casos concrets del que ja s’està aplicant al Club.

.

MÉS INFORMACIÓ

Per a més informació, pots consultar el dossier informatiu fent clic en aquest enllaç. A més a més, recorda que la presentació del Barça Innovation Hub es podrà seguir en streaming a través del web del Club i el canal de Youtube.

A partir d’aquesta tarda, a més, començarà a estar operatiu el ‘microsite’ sobre el Barça Innovation Hub, que el trobaràs a www.barcainnovationhub.com

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();