fcb.portal.reset.password

D'esquerra a dreta: Jean-Denis Walter, Azu Nwagbogu, Carles Vilarrubí, Gail Buckland i Stephen Mayes | GERMÁN PARGA - FCB

Davant d’una bona expectació de persones dedicades a l’art i la fotografia, aquest dilluns va tenir lloc a l’Aperture Foundation de Nova York la presentació dels FCB Photo Awards per part del vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí. Entre els presents a l’acte hi havia dos membres del jurat del primer concurs de fotografia organitzat pel FC Barcelona, així com diverses personalitats relacionades amb el món de la fotografia.

L’acte va començar amb la presentació del moderador de la taula rodona, Chris Wiley, periodista especialitzat en fotografia i que ha treballat com a comissari de diferents exposicions fotogràfiques a Europa i els Estats Units. Wiley es va interessar pel fet que un club esportiu com el FC Barcelona fos l’impulsor d’un concurs fotògrafic de l’ambició dels FCB Photo Awards.

Tots els presents es van mostrar molt satisfets per aquest fet, especialment en un moment en què el fotoperiodisme està en plena crisi. Tot i això, Stephen Mayes va assenyalar que el món de la fotografia estava en un gran moment gràcies a la millora tecnològica que permetia fer coses que fins fa un temps semblaven impossibles per a la majoria de la gent. Per la seva banda, Gail Buckland, responsable al Brooklin Museum de l’exposició Who shot in sports, va recordar que fins no feia tants anys la fotografia esportiva era considerada per la majoria de professionals del sector com de Segona Divisió i que gràcies als fotògrafs que seguien als artistes del rock, la percepció general va canviar fa uns quants anys.

Jean-Denis Walter, exdirector de fotografia i cap d’edició de la revista L’Équipe, va recordar que durant la seva vida professional havia vist moltes fotografies esportives que eren autèntiques obres d’art gràcies a l’autenticitat que els professionals de la fotografia havien estat capaços de captar en els diferents esports. Azu Nwagbogu, membre del jurat dels premis, va explicar que buscaran i que premiaran a l’hora de triar entre totes les fotografies rebudes fins al 30 de desembre. L’autenticitat de cada moment i el fet de mostrar els valors de l’esport a través de les instantànies, seran alguns dels factors que els membres dels FCB Photo Awards tindran presents a l’hora de premiar les millors fotografies.

Declaracions del vicepresident responsable de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí:

“La nostra raó de ser és l’esportiva: marcar molts gols i guanyar molts títols. Dit això, no podem oblidar que una de les raons de ser del Club està en l’acta fundacional del 1899, on posa que som una societat amb voluntat d’activitats culturals i esportives. Això vol dir que com a Club portem a l’ADN quelcom vinculat al món de la cultura”.

“Paral·lelament al treball en l’àmbit esportiu, volem retornar a la gent que ha convertit el FC Barcelona en el que és promovent la cultura i posant al seu servei la magnífica plataforma d’interès que tenim en l’àmbit global. Un exemple és la jornada que hem viscut avui,amb la fotografia com a protagonista. Vull destacar la qualitat de la gent que ha vingut a l’esdeveniment, el nombre de persones, l’interès que ha despertat el premi i la sorpresa general pel fet que un club de futbol sigui capaç d’organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud en l’àmbit internacional”.

“D’alguna manera tot el que s’ha fet fins ara ha estat vinculat a Catalunya: bé en el món de la dansa, del teatre o de la filmografia. Llavors ens vam plantejar què podíem fer en l’àmbit mundial, precisament per aquesta gran força que té el FC Barcelona arreu del món, i també quina era la manifestació artística que podia arribar més bé i més ràpid a través de la presència del Barça a les xarxes socials. Finalment vam decidir que era la fotografia. I en això ens hem centrat, en un concurs fotogràfic a nivell artístic i de fotoperiodisme, tenint en compte el moment difícil que passa aquest sector, promovent l’activitat artística en aquest àmbit”. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();