fcb.portal.reset.password

Marta Galego, amb Josep Maria Bartomeu i Jordi Mestre. | GERMÁN PARGA-FCB

Marta Galego, àrbitra catalana, va ser una de les convidades d’excepció del partit de Champions disputat dimarts entre el FC Barcelona i el Celtic. Va presenciar el partit des de la Llotja President Suñol i va ser rebuda pel president Josep Maria Bartomeu i pel vicepresident esportiu Jordi Mestre, en reconeixement al seu gest en contra de les ofenses i el masclisme als camps de futbol.

Marta Galego va protagonitzar una acció fa unes setmanes quan arbitrant en un partit de la Segona Catalana, entre la UE Valls i el Cambrils Unió, al camp del Vilar, i després d’una decisió arbitral, un espectador li va cridar que marxés “a fregar plats”. La Marta immediatament va aturar el partit, aplicant la normativa de la Federació Catalana de Futbol ‘Zero insults a la grada’, i va demanar al delegat local que expulsés del recinte l’espectador que l’havia ofès.

Un cop l’espectador va sortir del recinte, el partit es va reprendre, amb una forta ovació per als tres àrbitres del partit.

‘Zero insults a la grada’ és un protocol d’antiviolència, impulsat per la Federació Catalana de Futbol, per eradicar els actes incívics que tenen lloc a les graderies dels camps de futbol i en els pavellons de futbol sala de Catalunya.

Tornar a dalt