fcb.portal.reset.password

Imatge actual de la Masia | VÍCTOR SALGADO - FCB

El procés de remodelació de la Masia per convertir-se en la nova seu institucional del Club segueix el seu curs i ara el districte de les Corts i el Club analitzaran les al·legacions dels veïns. L’edifici rural ubicat al costat del Camp Nou, que durant dècades va servir de residència de joves jugadors, es recuperarà per acollir espais del màxim nivell de representativitat institucional del Club.

La remodelació de la Masia de Can Planes es va explicar públicament durant les presentacions prèvies al referèndum de l’Espai Barça, projecte aprovat pels socis de manera majoritària i que té com a principal objectiu la remodelació del Camp Nou i de la Masia, la construcció d’un nou Palau, l’obertura del recinte al barri de les Corts i la creació d’espais urbans privats d’ús públic i la qualitat del conjunt.

Durant les darreres setmanes han avançat les obres de remodelació de l’interior de la Masia, basades en criteris de recuperació dels elements originals (portes, llindes, sotacoberts, entrebigats...) segons la llicència d’obres concedida. Paral·lelament s’ha tramitat la redacció d’un Pla Especial Urbanístic a través de l’Ajuntament de Barcelona, procediment que requereix l’ampliació prevista per dotar l’edifici dels nous serveis que necessita la seu institucional.

Un cop acabat el període d’exposició pública de la tramitació d’aquest Pla Especial i rebudes les al·legacions, el Club s’ha posat a disposició del districte de les Corts i dels veïns per tal de posar en comú les diferents qüestions plantejades, amb temps suficient per explicar, argumentar i debatre la proposta de remodelació.

El projecte de remodelació de la Masia ha estat redactat pels arquitectes Jordi Garcés i Joan Carles Navarro, tots dos amb una dilatada trajectòria professional, i amb una experiència contrastada en projectes de remodelació, com el Museu Picasso, obra de Garcés.

El projecte per a la Masia, que va tenir el primer vistiplau inicial de Patrimoni i Planejament de l’Ajuntament de Barcelona, té com a objectiu recobrar l’autenticitat, la visibilitat i la utilitat d’un edifici rural catalogat que s’ha convertit en emblema del Club. Per això la proposta manté l’estructura bàsica de l’edifici, de murs ortogonals formant espais rectangulars, i es restitueixen algunes finestres amb marc ornamentat de pedra que s’havien perdut durant la vida de l’edifici. Així mateix es recuperarà l’estuc de la façana, propi de totes les construccions rurals, que s’havia eliminat per intentar fer aparent una façana de pedra que com a tal no ha existit mai.

Per tal de convertir el nou ús de la Masia en una ocasió interessant des del punt de vista patrimonial, l’operació de remodelació s’ha plantejat amb una anàlisi rigorosa de l’edifici existent i amb un projecte exigent, per tal d’actuar de manera respectuosa i innovadora al mateix temps. 


Tornar a dalt