fcb.portal.reset.password

Càmera instal·lada per UEFA per determinar si una pilota ha traspassat la línia de gol. | VÍCTOR SALGADO-FCB

El Camp Nou ja té ull de falcó. Des de la fase de grups de la Lliga de Campions d’enguany l’estadi barcelonista aplica la tecnologia en els partits de competició europea per determinar si una pilota ha traspassat completament la línia de gol.

La tecnologia Hawk-Eye -la companyia contractada per la UEFA per comprovar si hi ha gol o no- està basada en un sistema de set càmeres per porteria. Aquest tipus de tecnologia permet avisar l’àrbitre del partit mitjançant una vibració i una imatge visual enviats al seu rellotge aproximadament un segon després que la pilota hagi superat la línia de gol.

Instal·lat des del mes d’agost

Al Camp Nou aquesta tecnologia està instal·lada i validada per part de la UEFA des del mes d’agost. Un total de 14 càmeres, vuit a Tribuna i sis a Lateral, són les encarregades de determinar si hi ha hagut gol o no en els partits europeus que es juguen al Camp Nou, de la mateixa manera que passa a qualsevol dels estadis dels altres equips que participen a la màxima competició continental.

Cal recordar que la UEFA ja va utilitzar la tecnologia Hawk-Eye en les darreres finals de la Champions League, l’Europa League i la Supercopa d’Europa, així com a tota l’Eurocopa disputada a França a l’estiu passat i al Mundial femení jugat el 2015 a Canadà. També s’està fent servir a les Lligues d’Anglaterra, Alemanya i Itàlia.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();