fcb.portal.reset.password

Xavier Bertolín, Jordi Cardoner, Agustí Colom i Josep Esteba han signat el manifest per l’accessibilitat universal | GERMAN PARGA - FCB

Emili Rousaud, Xavier Bertolín, Jordi Cardoner, Josep Esteba i Agustí Colom | GERMAN PARGA - FCB

L'Auditori 1899 ha acollit la presentació de l'aliança | GERMAN PARGA - FCB

Dos joves han llegir un escrit en el que s'ha demanat l'adhesió a aquest manifest pel Dia Mundial de l'Accessibilitat | GERMAN PARGA - FCB

El FC Barcelona, la Fundació FC Barcelona, Mapp4all Universal Accessibility, l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social ”la Caixa”, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida del conjunt de la ciutadania i promoure la inclusió, han presentat avui a l’Auditori 1899 del Camp Nou l’acord de constitució d’una aliança, creada amb l'objectiu de promoure l'accessibilitat universal.

El principal objectiu d’aquesta aliança és el de sol·licitar a les Nacions Unides que declari el Dia Mundial de l'Accessibilitat Universal, una jornada arreu del món en què es promoguin diferents accions per sensibilitzar tothom sobre aquesta qüestió. Segons el projecte establert per l’aliança, que s’ha presentat avui, la data per a la celebració del primer Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal estaria fixada per al 30 de setembre del 2018. 

A l’acte de signatura del manifest de l’Aliança pel Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal, hi han assistit Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació FCB; Xavier Bertolín, director de l’àrea comercial i educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Josep Esteba, fundador i CEO de Mapp4all Universal Accessibility; Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i regidor del districte de les Corts, i Emili Rousaud, membre de la Junta Directiva del FC Barcelona.

Període de recollida de signatures i 'adhesions

Després de la constitució de l’aliança i de la signatura del manifest per part dels seus representants, s’inicia un període de recollida de signatures i adhesions en què es buscarà el suport de ciutats, empreses, institucions i persones que es vulguin sumar al projecte.

Les entitats implicades en aquesta aliança també han establert que el proper 30 de setembre se celebri la Festa de l’Accessibilitat Universal i que aquesta data, amb la presentació de les signatures i adhesions recollides, marqui l’inici del procés oficial de la sol·licitud a les Nacions Unides perquè declari el 30 de setembre del 2018 com a primer Dia Mundial de l’Accessibilitat Universal.  

La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat consagra l'accessibilitat com un dels seus principis generals. En aquest sentit, la Convenció destaca la importància de l'accessibilitat a l'entorn físic, social, econòmic i cultural, a la salut, a l'educació, a la informació i a les comunicacions, perquè les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de tots els drets humans i les llibertats fonamentals.

Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i de la Fundació FCB:

“En la mesura que assolir l’accessibilitat universal és un objectiu prioritari del Club, fa temps que treballem en aquest àmbit des de la nostra Oficina d’Atenció Especialitzada i amb el servei T’Acompanyem, en col·laboració amb la Creu Roja. El Barça és, en molts sentits, un referent en molts àmbits de la seva activitat. Avui, de la mà de companys de camí tan extraordinaris, ho volem ser també a l’hora de fer un món més accessible, que vol dir un món millor i més just per a tothom”.

Xavier Bertolín, director de l’àrea comercial i educativa de la Fundació Bancària ”la Caixa”

“El nostre compromís social es basa a construir una societat millor i més justa, donant més oportunitats a les persones que més ho necessiten. En el cas de les persones amb discapacitat, amb el programa d’integració laboral Incorpora hem aconseguit crear 132.000 llocs de treball per a persones amb discapacitat, en més de 40.000 empreses de tot l’estat espanyol. A més, els nostres centres CaixaForum i CosmoCaixa són accessibles i estan adaptats perquè totes les persones puguin gaudir de la seva visita en les millors condicions”.

Josep Esteba, fundador i CEO de Mapp4all Universal Accessibility

“Més enllà que el 9% de la població té una discapacitat i, per tant, unes necessitats en matèria d’accessibilitat, des de Mapp4all entenem l’accessibilitat des de les necessitats de les persones, i això fa que més del 50% de la població es vegi afectada d’una manera directa a l’hora d’accedir a qualsevol tipus d’establiment. D’una manera col·laborativa, Mapp4all posa a disposició una eina per tal que entre tots construïm el mapa de l’accessibilitat universal”.

Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona i regidor de les Corts

“Tot just ara es compleixen 25 anys que es van celebrar els Jocs Olímpics de Barcelona. Des de llavors la nostra ciutat està en permanent evolució per la millora constant de l’accessibilitat. A més, pel vincle de Barcelona amb les noves tecnologies a través del World Mobile Congress i l’Smartcity Expo World Congress, que anualment se celebren a Barcelona i de tantes iniciatives d’emprenedors que neixen a la ciutat, poder formar part d’aquesta aliança és prioritari des del govern de la ciutat. Cal destacar el paper de tots els barris i de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) que vetllen per les millores de l’accessibilitat”. 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();