fcb.portal.reset.password

Pau Vilanova i Ramon Alfonseda, en el moment de lliurar una samarreta i una pilota als familiars de Kubala | GERMÁN PARGA - FCB

L'alcalde de Budapest ha rebut una samarreta del Barça amb el seu nom | GERMÁN PARGA - FCB

Foto de família dels principals protagonistes de l'homenatge a Ladislao Kubala | GERMÁN PARGA - FCB

Acte de commemoració del 90è aniversari del naixement de Kubala | GERMÁN PARGA - FCB

Acte de commemoració del 90è aniversari del naixement de Kubala | GERMÁN PARGA - FCB

Pau Vilanova ha estat el representant del FC Barcelona a l'acte del Palau de Pedralbes | GERMÁN PARGA - FCB

Els dos fills de Ladislao Kubala, amb la secretària d'esports d'Hongria, Tünde Szabo | GERMÁN PARGA - FCB

El Consolat General d’Hongria a Barcelona, amb la col·laboració de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, ha organitzat aquest vespre sota el nom Kubala 90 un gran acte d’homenatge a la figura de l’exfutbolista blaugrana Ladislao Kubala, amb motiu de la commemoració del 90è aniversari del seu naixement. L’acte ha tingut lloc al Palau Reial de Pedralbes i ha comptat amb la presència del directiu del FC Barcelona Pau Vilanova, com a representant del Club. 

L’acte d’homenatge a Kubala també ha comptat amb la presència, entre altres personalitats, de Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat, Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), Tünde Szabó, secretària d’Estat de l’Esport d’Hongria, Csaba Balogh, secretari d’Estat del Ministeri d’Assumptes Exteriors hongarès, i István Tarlós, alcalde de Budapest.

A aquesta commemoració tampoc han faltat els fills de Kubala, Carlos i László, així com membres de les seves famílies, el fill de Sándor Kocsis, un altre dels hongaresos del Barça, l’expresident del Barça, Joan Gaspart, el patró de la Fundació FCB, Josep Maldonado i una àmplia representació d’antics jugadors com Ferran Olivella, Tente Sánchez, Joan Vilà, Pepito Ramos o Steve Archibald, entre altres.

El proper 10 de juny, Ladislao Kubala compliria 90 anys i, a propòsit d’aquesta commemoració, el consolat hongarès ha reunit diferents activitats per homenatjar la figura del llegendari jugador. Entre els actes que s’han celebrat al Palau Reial de Pedralbes, cal destacar la inauguració d’una exposició de fotos sobre la vida del mític jugador hongarès, la projecció de diferents extractes de les pel·lícules que es van rodar sobre la seva vida (Los ases buscan la paz i Húngaros por el Barça) o la participació d’un grup de música hongaresa, que ha interpretat algunes de les cançons favorites de Kubala.

Declaracions de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona:

“Un homenatge com el d’avui ens permet poder explicar a la gent jove que Kubala va ser l’equivalent al Messi actual. Va ser el jugador que va empènyer a fer el Camp Nou de la mateixa manera que Messi ens ha portat cap al Nou Camp Nou. Personalment no el vaig conèixer, però tota la gent que em parla d’ell em destaquen els seus valors personals, la seva generositat i la seva disposició per ajudar tothom”. 

Exposició al Museu del Joguet de Figueres

L’homenatge a aquest 90è aniversari del naixement de Kubala també tindrà la seva repercussió a la ciutat de Figueres, on a partir de l’11 de maig i fins al dia 25 de juny, el Museu del Joguet acollirà una exposició de petit format, en la qual es podran veure les donacions que va rebre el museu fa uns mesos en relació a Kubala, com una de les pilotes amb què l’hongarès va jugar al camp del Figueres durant la seva participació al Trofeu Quadrangular Internacional Salvador Vilarrassa al maig del 1960.

L’exposició també mostrarà diverses fotografies en què Kubala és retratat vestint la samarreta de diferents clubs, algunes d’aquestes amb l’equipament de la UE Figueres, l’any que el malabarista de la pilota va jugar aquest torneig amb la samarreta de la Unió Esportiva Figueres i va reforçar així l’equip local davant del Cruzeiro del Brasil, del Toulouse de França i de l’Espanyol. En aquell torneig, Kubala va jugar al costat de reconeguts futbolistes com el brasiler Didí (Reial Madrid) i l’hongarès Czibor (com Kubala, jugador aleshores del Barça). 

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();