fcb.portal.reset.password

L’organització de la Diada del Soci Solidari ha repartit més de 50.000 entrades per al partit de Copa de dimecres davant l’Hèrcules CF. S’han distribuït a través de l’Àrea Social, la Fundació, el Departament de Benestar Social de la Generalitat i la Creu Roja a diferents col·lectius com ONGs, escoles, associacions, entitats i institucions d’acció social gràcies a la cessió de tots els seients per part dels socis del FC Barcelona.

Així ho ha anunciat Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona, que ha comparegut davant dels mitjans informatius per presentar la sisena edició d’aquesta iniciativa solidària i per fer un balanç del segon semestre de l’Àrea Social.

En les cinc edicions anteriors de la Diada del Soci Solidari s’ha arribat a prop dels 300.000 beneficiaris, i a l’edició de l’any passat, en el partit contra el Villanovense, es va batre el récord d’assistència, amb la presència de 67.703 espectadors.

L’edició d’enguany tindrà dues novetats destacades: una col·laboració de la Confederació Mundial de Penyes amb la campanya El Gran Recapte del Banc dels Aliments i la inauguració de l’Espai de Nadal, que omplirà el Camp Nou d’activitats dirigides als més joves durant aquestes festes nadalenques.

Col·laboració amb el Banc dels Aliments

La Confederació Mundial de Penyes col·laborarà amb el Banc d’Aliments i la Fundació FCB perquè les penyes puguin convidar escoles i instituts del territori a gaudir de l’experiència de veure un partit en directe al Camp Nou. Es demanarà a les entitats participants que col·laborin en la recaptació d’articles de primera necessitat, fonamentalment farinetes per als més petits, oli, llaunes de conserves i aliments no peribles. Tothom està convidat a col·laborar en aquesta iniciativa, que tindrà un espai habilitat entre les portes 13 i 15 del Camp Nou per dipositar els aliments al llarg del mateix 21 de desembre.

Inauguració de l’Espai de Nadal

Dues hores abans de l’inici del partit de Copa davant l’Hèrcules s’inaugurarà l’Espai de Nadal, que omplirà d’activitats per als més joves les instal·lacions del Camp Nou durant aquestes festes nadalenques. La inauguració comptarà amb la presència d’Éric Abidal i d’un representant de les quatre seccions professionals del Barça.

Entre els actes d’aquesta inauguració també tindrà lloc el lliurament de premis de la XII Mostra de Nadales Blaugrana, dirigida als joves socis. Els 1.200 dibuixos que s’han presentat en aquesta edició quedaran exposats durant els dies de funcionament d’aquest Espai de Nadal del Camp Nou.

Presència de la família i augment de les dones

La massa social del Barça ascendeix aquesta temporada fins als 143.459 socis. Un dels aspectes més notoris de la seva evolució és l’augment progressiu de la presència de dones entre els nous associats que s’ha produït els darrers anys. El curs 2013/2104 el percentatge de dones del total d’altes que es van dur a terme va ser d’un 32,3%, i la temporada següent va ser d’un 34%. La darrera, la 2015/2016, el percentatge va pujar fins a un 37,8%. Cardoner ha recordat que "actualment el 26% del cens són dones i anem pel bon camí en l'objectiu d'apropar-nos a la paritat".

El caràcter familiar del Barça és una de les singularitats de la massa social del Club. Actualment hi ha 34.500 famílies que tenen dos o més socis del Barça entre els seus membres.

Nova imatge dels carnets de soci

La compareixença ha permès conèixer la nova imatge dels carnets de soci del 2017, en què es farà un reconeixement explícit a l’antiguitat del soci, amb una icona de 25, 50 o 75 anys i una imatge que retrà homenatge a la samarreta blaugrana de Wembley 1992.

Fins a 1.000 nous Abonaments Llista d’Espera

Entre els nous projectes socials posats en marxa hi ha la disponibilitat de fins a 1.000 nous Abonaments Llista d’Espera, que permetran l’entrada als partits a socis amb més de tres anys d’antiguitat a la llista i que siguin majors de 14 anys.

Aquest abonament permetrà un 75% d’estalvi de mitjana sobre les entrades disponibles i es podrà utilitzar en tots els partits excepte els de categoria A+, A++, els quarts i semifinals de Champions (vuitens en funció de categoria) i el darrer partit de Lliga. La confirmació de l’assistència haurà de ser des de sis dies abans del partit i fins a les 48 h prèvies. La sol·licitud i el pagament de l’abonament seran via formulari web, i la recollida haurà de ser presencial o per enviament postal.

Seient Lliure, garantia de cobrament i d’equitat

Pel que fa al Seient Lliure, a partir de la segona volta de la Lliga el Club garantirà el cobrament a tots aquells socis que alliberin les seves localitats abans de les 72 hores prèvies a la celebració del partit.

Tots els socis de la mateixa zona de preu de localitats cobraran el mateix import. L’import a favor del soci d’una zona del mateix preu es repartirà entre els abonats que alliberin abans de les 72 hores prèvies al partit, s’hagi venut l’entrada o no, i els abonats que hagin alliberat després de les 72 hores, en el cas que s’hagi venut l’entrada.

Espai d’animació i FCB Desplaçaments

Quant a l’Espai d’Animació, el projecte està evolucionant de manera satisfactòria, amb la màxima col·laboració dels grups d’animació i dels Mossos d’Esquadra. Actualment, l’espai està ocupat per cinc grups d’animació (Almogàvers, Nostra Ensenya, Creu de Sant Jordi, Supporters Barça i Supporters Puyol). L’Espai d’Animació va començar amb 374 inscrits al mes de juliol, i el nombre ha  pujat fins a 512 al mes d’octubre. Està previst que aquesta xifra s’elevi fins als 1.200 aficionats a principis del 2017.

Pel que fa als programes de viatges, els serveis d’FCBDesplaçaments estan tenint una molt bona acollida entre aquells que els han utilitzat, que mostren una gran satisfacció. Amb un perfil d’usuaris molt familiar, el 95% són socis i penyistes.

Jordi Cardoner ha agrait a tots els implicats en aquest projecte: "Especialment vull fer referència a SeguimentFCB que col·labora amb nosaltres i treballem conjuntament en la coordinació de necessitats i possibilitats en el tema dels viatges".

Els viatges de la Lliga de Campions són els que tenen més èxit, i les dades d’aquests primers mesos de la temporada indiquen que més de 1.000 socis s’han desplaçat en algun dels onze viatges efectuats (Supercopa d’Espanya, tres de la Lliga de Campions i set de la Lliga). D’altra banda, 800 persones ja s’han inscrit en el programa de fidelització, que permet anar acumulant punts fins a poder gaudir d’un viatge gratuït i del qual ja han pogut beneficiar-se alguns dels seguidors habituals.

Finalment, Jordi Cardoner ha fet una crida als socis perquè l'Assemblea Extraordinària d'aquest diumenge presenti la màxima assistència possible: "Vull animar a la participació dels socis a l'Assemblea del diumenge per poder debatre temes importants pel Club i prendre les decisions que calguin".

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();