fcb.portal.reset.password

D’esquerra a dreta, Antoni Poveda, Josep Rull, Josep Maria Bartomeu i Jordi Moix / GERMÁN PARGA

Aquest migdia el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull; l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; el president Josep Maria Bartomeu; i el directiu i comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, han fet una visita a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva i han supervisat el desenvolupament del planejament urbanístic recentment aprovat definitivament per la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona i per la Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya, que permet avançar en tots els tràmits urbanístics per a la construcció del Nou Miniestadi a Sant Joan Despí.

Aquesta visita s’ha realitzat després que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Joan Despí hagin donat llum verda a la modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que permet el desenvolupament urbanístic de la zona on se situa la Ciutat Esportiva Joan Gamper del FC Barcelona, un espai total de 294.131 m2 que acollirà l’ampliació de les instal·lacions del Club i la construcció d’habitatges, zones verdes i equipaments.

El nou planejament permet al FC Barcelona desenvolupar el projecte d’ampliació de les seves instal·lacions, que preveu la construcció del nou Miniestadi - a l’espai que ocupava el Tennis El Forn, ja enderrocat- amb capacitat per a 6.000 espectadors i un pàrquing per a més de 600 vehicles; a banda d’altres millores a les actuals instal·lacions de la Ciutat Esportiva.

Un cop aprovat definitivament el Pla Urbanístic, ara es treballa en els projectes d’urbanització i reparcel·lació previs a l’atorgament de la llicència d’obres.

Declaracions del president Josep Maria Bartomeu:

“El Miniestadi és una peça molt important de l’Espai Barça. Veure que les coses van rutllant ens satisfà. Els socis han de saber que, per a Sant Joan Despí, el Barça és una peça fonamental, i encara ho serem més quan estigui acabat”.

Declaracions de l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda:

“No és fàcil que en un projecte com aquest s’hagi aconseguit el consens assolit entre totes les administracions i actors. Estem davant d’un dels projectes més importants que en aquests moments està en marxa al país, que, a més, ja és una realitat”.

Declaracions del conseller Josep Rull:

“Quan hi ha una feina conjunta, les coses funcionen bé i els projectes són imparables. Aquest és un projecte de país”.

Declaracions del directiu i comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix:

“Estem contribuint a fer una ciutat dins de l’Àrea Metropolitana, amb una dimensió molt urbana. Serà una de les referències del Baix Llobregat”.


El conseller Rull i l’alcalde Antoni Poveda... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();