fcb.portal.reset.password

Els participants del concurs literari de l'FCBEscola de Varsòvia presents a l'entrega de premis.

El vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, ha fet entrega dels premis del I Concurs Literari de l’FCBEscola de Varsòvia que s’ha celebrat en el marc de la Fira del Llibre de Varsòvia que s’està celebrant en la capital polonesa. El Barça, que ha participat en la mostra literària de la mà de l’Institut Ramon Llull, compta amb una FCBEscola molt important a Varsòvia, amb més de 650 jugadors i 12 equips de categoria aleví, als quals estava destinat el concurs.

Aquest concurs literari de l’FCBEscola de Varsòvia ha comptat amb la participació de 60 nens entre 10 i 11 anys, i els relats havien de fer referència a algun jugador de la història del Club.

El primer premi ha estat per Szymon Mlynarcyk, que amb un relat sobre Xavi Hernández anomenat Marzenie (Somiar) ha obtingut el premi d’un viatge a Barcelona, acompanyat d’un adult, amb assistència a un partit i una samarreta signada per Messi, Neymar i Suárez.

El segon premi l'ha obtingut el jove belga Ward Lambrecht, amb The Net Breaker, dedicat a la figura de Paulino Alcántara, que ha rebut de premi una samarreta signada pel trident i unes botes.

El tercer premi ha correspost a un treball sobre Johan Cruyff signat per Stanislaw Bienkowski, que s’ha emportat una samarreta signada. Tots els participants al concurs també han rebut com a deferència per la seva participació un llibre sobre Messi.

L’acte del lliurament de premis s’ha celebrat a l’Espai Sofà Literari de l’Estadi Nacional de Varsòvia, que acull la fira literària, i ha comptat amb la participació de Carles Vilarrubí, en representació del Club; Jordi Sierra i Fabra, escriptor català especialitzat en literatura infantil i juvenil; Enric Daví, director del projecte FCBEscola de Varsòvia; i Tomasz Wisniowski, periodista i conductor de l’acte.

Carles Vilarrubí, vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals:

“La participació ha estat impressionant. Estem sobrepassats per l’èxit de la convocatòria amb 60 participants, i per la bona qualitat dels escrits presentats. Aquesta màxima que les nostres escoles, a més de generar bon esportistes, també siguin font de bona cultura, en aquest cas ho hem pogut comprovar i aquí hem vist una relació de llibre i esport molt important”. 

Enric Daví, director del projecte FCBEscola de Varsòvia:

“El concurs el vam pensar per als nens alevins, nascuts entre el 2004 i el 2005, que havien d’escriure sobre un personatge del nostre Club, per així fer una recerca i aprofundir sobre el club al qual pertanyen. Les històries han estat molt diverses i amb sorpreses perquè s’han presentat escrits sobre jugadors com Paulino Alcántara, Kubala i Maradona, entre d’altres, que aquests nois no han pogut veure ni tan sols al YouTube, i fins i tot s’ha escrit sobre Oriol Tort. Ha estat un plaer llegir aquestes històries i molt difícil l’elecció dels guanyadors".


Concurs literari de l'FCBEscola de Varsòvia [CAT] by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();