Román Goméz Ponti és el cap dels Serveis Jurídics del Club i, aquest dijous, ha estat entrevistat a L’Hora B, de Barça TV, per explicar els detalls de l’acord que tanca l’anomenat ‘Cas Neymar’. Sobre l’acord amb la Fiscalia, en què “el Barça accepta l’errada de planificació tributària i pagarà 5,5 milions d’euros”, l’advocat ha assegurat que aquesta decisió acaba amb la incertesa que podria haver suposat allargar el procediment: “Si no haguéssim tancat el ‘Cas Neymar’, podríem haver estat obligats a haver de pagar, mínim, 22 milions d’euros per tres condemnes diferents, en comptes de les dues d’ara (exercicis 2011 i 2013). Per tant, l’acord evita incertesa econòmica i més desgast de temps i d’imatge”.

Gómez Ponti, a més, ha insistit que, “tot i que el pacte comporta una acceptació per part del Club d’haver comès aquesta errada tributària”, ni el Barça ni Bartomeu queden acusats per l’exercici del 2014. En el cas de l’any 2011 i el 2013, l’expresident Sandro Rosell tampoc serà acusat “perquè el Club va regularitzar aquesta situació a través d’una complementaria”. “Aquest acord no és un canvi de cromos, ja que no permetia acusar les persones físiques i exonerar el Club”, ha etzibat.

Per últim, el cap dels Serveis Jurídics ha reconegut que “aquest cas ajudarà al desenllaç del ‘Cas Dis’, però que el Club no té cap intenció de negociar res”.