fcb.portal.reset.password

El president Bartomeu, amb el nét de Patrick O’Connell, el vicepresident del R. Betis, Ángel Haro, representants de la Fundació Patrick O’Connell i del Diplocat, l’exjugador Archibald i el pintor Tony Dennton / GERMÁN PARGA-FCB

Coincidint amb el partit de Lliga d’aquesta nit al Camp Nou entre el FC Barcelona i el Real Betis, ha tingut lloc a la ‘Llotja President Suñol’ de l’Estadi un acte de reconeixement per a la figura de Patrick O’Connell, que va ser entrenador d’ambdós equips.

El president Josep Maria Bartomeu, acompanyat de membres de la Junta Directiva blaugrana, així com de representants de la directiva del Betis, encapçalada pel vicepresident Ángel Haro, de la Fundació Patrick O’Connell i de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), s’han reunit abans del partit amb Mike O’Connell, el nét d’aquest extècnic, present a la ‘Llotja President Suñol’ del Camp Nou com a representant de la família. Durant la trobada, en què també ha participat l’exjugador del Club, Steve Archibald i el pintor Tony Denton, que va cedir un quadre amb la imatge de Patrick O’Connell al Museu del Club, hi ha hagut un intercanvi d’obsequis. El president Bartomeu ha lliurat  a la família O’Connell una imatge de l’expedició blaugrana que va formar part del viatge a Mèxic i Estats Units l’any 1937. 

Es tracta d’un reconeixement per part d’aquestes institucions per seguir recuperant i reivindicant el nom d’aquest irlandès. De fet, un dels responsables de la Fundació Patrick O’Connell, Fergus Dowd, és a Barcelona aquests dies preparant un documental sobre la vida d’aquesta figura històrica.

El FC Barcelona continua així participant de manera activa en els actes per reivindicar la figura de Patrick O’Connell. Al mes de febrer, el Club va col·laborar amb la Fundació Patrick O’Connell, per mitjà de la donació d’una samarreta signada per subhastar i recaptar fons per construir un monument al St. Mary’s Cemetery, a Kensal Green, Londres, en homenatge a les fites esportives d’O’Connell.

Patrick O’Connell

Nascut a Dublín el 1887, O’Connell va tenir una llarga trajectòria com a futbolista i entrenador abans que el 1932 esdevingués tècnic del Real Betis. Amb ell, l’equip verd-i-blanc es va proclamar campió de Lliga la temporada 1934/35 amb un gran equip en què destacaven Urquiaga, Areso, Aedo, Peral, Gómez, Timimi, Unamuno i Lecue.

L’any 1935 el Barça va contractar O’Connell. Amb ell, l’equip blaugrana va guanyar el Campionat de Catalunya 1935/36 i va arribar a la final del Campionat d’Espanya. L’inici de la Guerra Civil el va sorprendre de vacances a Irlanda, però ell va tornar a Barcelona per exercir la seva tasca. Així, el Barça dels Escolà, Balmanya, Ventolrà, Zabalo, Pedrol i Munlloch va guanyar l’any 1937 la Lliga Mediterrània, però un any després O’Connell, davant el caos que es vivia aleshores a la Ciutat Comtal, va decidir tornar al seu país. Un cop acabada la guerra es va reintegrar al FC Barcelona i el 1940 va tornar al Betis, equip que va dirigir dos anys i per tercer cop el 1946. Va morir a Londres el 1959.


Reconeixement del club a Patrick O’Connell by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();