fcb.portal.reset.password

Membres del jurat de l’Espai Barça davant de les oficines del Club / GERMÁN PARGA - FCB

El jurat de l’Espai Barça ha mantingut la primera reunió de treball per començar el procés de selecció de les propostes presentades per al futur Nou Camp Nou i el Nou Palau Blaugrana, després que el comitè tècnic hagi fet la revisió de les propostes presentades. Els concursos per escollir els projectes arquitectònics estan en ple procés d’avaluació per a la selecció del projecte finalista de cada instal·lació.

El jurat de l’Espai Barça està format per cinc membres del Club, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i un membre de l’Ajuntament de Barcelona. Els representants del Club són el president Josep Maria Bartomeu, la vicepresidenta Susana Monje, el directiu comissionat de l’Espai Barça Jordi Moix, el directiu Emili Rousaud i l’arquitecte Juan Pablo Mitjans, fill de qui va ser arquitecte de l’Estadi, Francesc Mitjans. Per part del COAC, en formen part el degà Lluís Comerón i els arquitectes Arcadi Pla i Joan Forgas, mentre que el representant de l’Ajuntament és Aurora Lopez, gerent d’Urbanisme.

Durant el setembre del 2015, el jurat de l’Espai Barça va escollir, entre les 45 candidatures presentades, vuit equips per al concurs de l’Estadi, i uns altres sis equips que han fet les seves propostes per al Nou Palau. Aquests equips estan formats, en la seva majoria, per un estudi internacional i un de local, i tenen com a encàrrec preparar els seus projectes basant-se en el plec de condicions realitzat per la comissió tècnica dels concursos, integrada per l’equip tècnic de l’Espai Barça, que encapça el director de l’Àrea Patrimonial, William T. Mannarelli, i dos arquitectes representant el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Els 8 equips finalistes per al nou Camp Nou són: AECOM + B720 Arquitectes, Arup Sport + Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill, BIG + IDOM + BAAS Arquitectes, GENSLER Sport + OAB, HKS + COX + Batlle i Roig Arquitectes, KSS + Mateo Arquitectura, NIKKEN SEKKEI + Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes i POPULOUS + Mias Arquitectes + RCR Arquitectes. En el cas del Nou Palau Blaugrana, els equips escollits van ser: Dominique Perrault Architecture + Estudi Massip – Bosch Arquitectes, GMP + GCA Arquitectes, HOK + TAC Arquitectes, MAKE + BCQ Arquitectes, Mangado Arquitectos + Bach Arquitectes + R. Sanabria Arquitectes + I. Paricio i Wilkinson Eyre + Alonso Balaguer Riera.

Tornar a dalt