fcb.portal.reset.password

Òscar Grau, Pau Vilanova i Migueli amb alguns nens de l’FCBEscola Casablanca durant la visita als camps / FCB

El FC Barcelona ha presentat oficialment la seva única FCBEscola al Marroc, situada a Casablanca, capital econòmica del país. Fa un any que el projecte FCBEscola va obrir aquest centre amb l’objectiu de continuar amb la seva expansió internacional i sobretot, estar present en aquest país en què el futbol és l’esport més popular. La presentació oficial, que va tenir lloc ahir dijous, va comptar amb la presència del directiu del FC Barcelona, Pau Vilanova, del director d’FCBEscoles, Òscar Grau, i de l’exjugador Migueli.

Els tres representants del Club van visitar les instal·lacions de l’FCBEscola Casablanca, on van poder veure com els jugadors gaudeixen entrenant igual que ho fan els seus ídols i alhora aprenent els valors del FC Barcelona. Posteriorment, va tenir lloc la presentació oficial a l’Hotel Villa Blanca, en què també hi va ser present la La Penya Barcelonista Casablanca, juntament amb els representants locals.

L’FCBEscola Casablanca és la segona FCBEscola d’Àfrica, després de la d’Egipte, i la primera del Magreb. Va iniciar la seva activitat al febrer del 2015 després d’una setmana de proves en què van participar al voltant de 400 jugadors. El primer semestre va comptar amb 200 jugadors i avui, després de començar la segona temporada, ja té prop de 400 jugadors. D’altra banda, és l’única escola que té la totalitat de tècnics catalans i formats a l’FCBEscola Barcelona, als quals assisteixen entrenadors locals auxiliars que actuen també com a traductors.

L’FCBEscola ha evidenciat un fort creixement en els últims anys, amb presència a més de 50 països dels cinc continents i no només mitjançant escoles, sinó també altres activitats com ara campus i clínics. En total, més de 30.000 nens han participat en activitats relacionades amb l’FCBEscola, sempre basades en un model propi de Club que es transmet des de les categories inferiors fins al primer equip, i que té com a preceptes un estil de joc creatiu i ofensiu i la transmissió de valors -respecte, humilitat, esforç, ambició i treball en equip-. Fins a dia d’avui, el FC Barcelona disposa de 17 escoles internacionals. 

Declaracions de Pau Vilanova, directiu del FC Barcelona:

“Som a Casablanca inaugurant l'FCBEscola i donant-la a conèixer en l’àmbit social dins el seu territori i especialment a la penya que tenim aquí, que és el reflex del que és el Barça, que és més que un club. Quan obrim escoles ens comprometem amb la part social, institucional i emocional del nostre club”.

Declaracions d’Òscar Grau, director d’FCBEscoles:

“El projecte de l’FCBEscola Casablanca és el primer pas del que esperem que sigui un llarg camí no únicament al Marroc, sinó també al Magreb i a tot el continent africà en general. Tenim coneixement de la passió pel FC Barcelona al país, i amb aquesta escola busquem expandir la nostra marca i, a la vegada, arrelar els més petits als valors i la cultura del nostre club. Ja fa un any que l’escola funciona i el creixement quant al nombre de nens és constant, així que confiem a seguir amb aquesta dinàmica positiva”.

Tornar a dalt