fcb.portal.reset.password

L’‘split flap’ instal·lat al Museu i que gestiona unes 4.800 imatges

Aquest estiu el Museu del FC Barcelona ha inaugurat dues noves instal·lacions, les quals ha renovat per incloure una zona molt més multimèdia en què les imatges, ja siguin fotografies o vídeos, prenen protagonisme.

La primera nova atracció és un gran mur interactiu de 7 metres de llargada per 2,4 metres d’alçada i que està format per monitors HD d’alta qualitat. El mur incorpora un avançat sistema d’interacció gestual basat en un sistema de reconeixement d’imatges i un conjunt de càmeres Kinect. Aquest sistema, afegit a l’aplicació software de gestió d’imatges i vídeos, permet al visitant accedir a una gran base de dades multimèdia per conèixer la història del Club i els jugadors que han marcat època, entre altres continguts.

L’altra novetat del Museu és l’'Split Flap', una instal·lació inspirada en les pantalles de senyalització de trens i aeroports dels anys 50. Amb un disseny i una tecnologia més actual, l’Split Flap ofereix un recorregut sorprenent al llarg dels aspectes més destacats del Club: els jugadors de llegenda, el palmarès o imatges del primer equip, entre d’altres. En total gestiona fins a 4.800 imatges.

Aquestes dues novetats del Museu del Barça són dissenys i propostes absolutament innovadores i que no han estat fins ara implementades en el mercat, mostrant novament la capacitat creativa i la vocació de lideratge del Club.

D’altra banda, fins a final d’aquest any els visitants podran gaudir de l’espai del triplet, on es troben junts els títols aconseguits la temporada passada pel primer equip de futbol: la Lliga de Campions, la Lliga i la Copa del Rei.

La foto de Cruyff i Pelé, nova joia del Museu

El Museu del FC Barcelona té exposada una nova joia a les seves vitrines. Es tracta d’una fotografia cedida per l’històric fotògraf Xavi Valls i en què apareixen Cruyff i Pelé, dos dels grans mites del món del futbol. La imatge correspon al partit entre el Barça i el Santos durant el trofeu Ramón de Carranza del 1974 i s’exhibeix al costat d’altres objectes relacionats amb Johan Cruyff com la samarreta que va vestir l’holandès en el 0 a 5 al Bernabéu i el contracte del jugador amb el Barça del 1973.

La fotografia de Cruyff i Pelé junts està exposada des d’aquest dilluns després que el fotògraf Xavi Valls l’entregués al president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, coincidint amb el partit de Lliga celebrat a l’Estadi entre el Barça i el Llevant.

Un 20% més de visites a l’agost

El Museu del FC Barcelona ha tancat el mes d’agost amb un total de 583.735 visitants, i això suposa un 20% més respecte a la temporada passada quan van passar per la instal·lació blaugrana 487.937 persones.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();