fcb.portal.reset.password

Durant tot el dia s'han format cues per donar l'últim adéu a Johan Cruyff / GERMÁN PARGA - FCB

El primer dia d’homenatge a Johan Cruyff ha estat multitudinari. Fins a 15.158 persones han passat aquest dissabte per la tribuna del Camp Nou per acomiadar-se d’un dels mites més grans de la història del FC Barcelona. L’espai Memorial de Cruyff s’ha inaugurat a partir de les 10 hores amb la presència de la Junta Directiva, encapçalada pel president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu. L’emotivitat ha marcat un acte en què el silenci ha estat el protagonista davant de la fotografia de Cruyff instaurada dins de la tribuna del Camp Nou. Un respectuós minut de silenci -només interromput per la música constant clàssica que sonava de transfons - ha presidit un acte ple d’emoció i record cap a una llegenda que va canviar el Club. Durant tot el dia, a la graderia del lateral del Camp Nou ha presidit també un crespó negre en motiu de dol.

El president Bartomeu ha tingut paraules de reconeixement cap a l’holandès: “Són dies molt tristos pel barcelonisme i d’acord amb la família queda obert aquest espai de condolences fins dimarts. Tot el que succeeixi en aquest Memorial serà lliurat a la família del Johan perquè sentin l’escalfor i l’estima de tothom. Són quatre dies tristos, de dolor, però tenim un llegat que és espectacular que és el del Johan. Els èxits del Barça no s’entendrien sense ell d’entrenador. En aquest memorial tothom qui vulgui pot donar l’últim adéu al Johan”.


Obertura del Memorial Johan Cruyff al Camp Nou per fcbarcelona

Ple de personalitats

La jornada ha seguit amb les visites de les diferents personalitats del món de l’esport i de les institucions catalanes que també han volgut acomiadar-se de la figura de Cruyff. Així doncs, han visitat l’espai Memorial de Cruyff, el president de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont; la Consellera de Benestar Social i Família i portaveu del Govern de Catalunya, Neus Munté; l’expresident de la Generalitat, el Molt Honorable Sr. Artur Mas; el diputat d’Esquerra Republicana, Joan Tardà, l’expresident del Barça Joan Laporta; el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; la plantilla completa de la secció de bàsquet acompanyats de l’entrenador Xavi Pascual i de Joan Creus i Rodrigo de la Fuente - mànager de bàsquet i el secretari tècnic del primer equip de bàsquet respectivament -.

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, juntament amb el director de les relacions institucionals Emilio Butragueño també han volgut afegir-se a les mostres de condolences així com també el RCD Espanyol en la qual la seva comitiva ha estat encapçalada pel seu entrenador, Constantin Galca; El València, per la seva banda, ha estat representat per l’exjugador xe i actual Conseller del club Juan Cruz Sol i l’exblaugrana José Ramon Alexanko, actual director de l’Academia del València.

Tots ells han deixat el seu missatge al llibre de condolences especial habilitat a la llotja del Camp Nou on han pogut expressar la seva estima i demostrar, d’aquesta manera, el llegat inesborrable que deixa Johan Cruyff en la història del FC Barcelona.

La jornada ha seguit amb les visites dels socis, aficionats del Barça i del món del futbol que han fet cua a l’explanada de la tribuna principal del Camp Nou. Tothom ha volgut donar el seu últim adéu ja fos deixant diferents records davant del cartell de Gràcies Johan que presideix l’espai Memorial, com també  el seu missatge als llibres de condolences. Una jornada emotiva que seguirà aquest diumenge i fins dimarts a les 21 hores.


Johan Cruyff Memorial at Camp Nou per fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();