fcb.portal.reset.password

Les obres de desconstrucció del Club de Tennis El Forn, en marxa / VICTOR SALGADO - FCB

Les obres de desconstrucció del Club de Tennis El Forn, en marxa / VICTOR SALGADO - FCB

Aquesta setmana s’està procedint a fer les obres de desconstrucció de les instal·lacions del Club de Tennis El Forn, part fonamental dels treballs necessaris previs a la construcció del Nou Miniestadi a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. La durada estimada de les obres de desconstrucció és de vuit setmanes. Durant aquest temps es procedirà a fer la neteja de banals, la retirada controlada de fibrociment, la desconstrucció dels edificis i demolició de paviments, així com la trituració de tot el residu, principalment formigó, apte per ser utilitzat com a subbase o en els reblerts de la futura construcció.

El Nou Miniestadi, que s’ubicarà a la finca de 26.811 m2 que el Club va adquirir a Sant Joan Despí a finals de l’any 2013, permetrà la integració del nou camp amb l’actual Ciutat Esportiva. El resultat serà una Ciutat Esportiva de 162.905 m2, un 26% superior a l’actual. Aquesta transformació urbanística permetrà també rehabilitar una masia catalogada, Can Felip, ubicada al costat del Nou Miniestadi, que es preveu que serà d’ús del Club.

La desconstrucció té com a finalitat la recuperació i el reciclatge selectiu dels materials, amb l’objectiu de garantir un abocament menor de residus i un estalvi en la capacitat dels abocadors. És a dir, es potencia l’aprofitament dels elements, els materials i els residus diversos mitjançant el reciclatge, i alhora s’estalvia en recursos naturals.El procediment previst per a la desconstrucció així com la recuperació del material apte per a la futura construcció del Nou Miniestadi encaixa dins l’estratègia de sostenibilitat global de l’Espai Barça.

El Mini del futur

El Nou Miniestadi, que serà construït per l’estudi Batlle i Roig Arquitectes, tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, adaptat a la categoria III de la UEFA, amb grades cobertes, aparcament annex i una operativa de funcionament independent de la Ciutat Esportiva. Està previst que la seva inauguració sigui durant la temporada 2017/18.

Aquesta proposta va imposar-se en el concurs perquè, arquitectònicament, presentava la proposta d’escala més apropiada per a les necessitats del FC Barcelona, complia amb els temps i costos requerits, gaudia d’un disseny integrat de 360º per millorar l’ambient dins la instal·lació, comptava amb un edifici de tribuna potent i tenia un disseny versàtil per augmentar la grada en el futur.

A més, complia amb requisits necessaris, tant en qüestions mediambientals com econòmiques. Per acabar, se’n va valorar l’equip professional, amb integrants especialitzats en BIM, paisatgisme i façanes, així com la documentació presentada, la més desenvolupada, completa i rigorosa.

Així serà el nou Miniestadi

Tornar a dalt