fcb.portal.reset.password
Unicef i Save the Children seran les entitats que gestionaran els fons.

Unicef i Save the Children seran les entitats que gestionaran els fons. UNICEF/NYHQ2015-2221/Georgiev

Aquest dilluns s’ha donat a conèixer el resultat de l’acció impulsada des de l’Associació de Clubs Europeus (ECA) en favor dels refugiats arribats a Europa. La campanya 90 minutes for Hope, que ha implicat a cadascun dels 32 clubs de la Lliga de Campions i els 48 de l’Europa League, així com als clubs que no disputen competicions europees i l’hagin volgut seguir a les seves respectives lligues o partits de Copa, ha aconseguit recaptar 1,3 milions d’euros.

El Barça, com la resta dels clubs implicats, va donar un euro per cada entrada venuda en el primer partit de la màxima competició europea al seu estadi. En el cas concret de l’equip blaugrana, va coincidir amb el partit davant del Bayer Leverkusen al Camp Nou del 29 de setembre, i que va acabar amb un resultat de 2-1.

La recaptació aconseguida es destinarà als projectes de Save the Children i l’UNICEF d’ajuda als nens refugiats d’Europa. Ambdues organitzacions valoren molt l’ajuda dels clubs europeus, i assignaran els fons a programes de tot Europa, tant a països on els nens estan de camí com a països de destinació final. La seva ajuda preveu, entre moltes altres accions, la distribució d’articles per a l’hivern com mantes i roba; la construcció de refugis especials per a menors sols i per a mares i fills; subministració d’aigua; ajuda psicològica i assistència mèdica; o assistència per reforçar la localització i reunificació de famílies.

Tornar a dalt