fcb.portal.reset.password

L'afició va viure una nit molt especial al Camp Nou amb la Diada del Soci Solidari / VÍCTOR SALGADO - FCB

El partit de Copa de dimecres va servir per consolidar definitivament la Diada del Soci Solidari. El Club, les entitats col·laboradores i tots els membres col·lectius que van poder presenciar el partit entre el Barça i el Villanovense van mostrar la seva satisfacció per l’èxit de la iniciativa, que aquest any va reunir 67.703 espectadors, la millor entrada de les cinc edicions en què s’ha celebrat aquest partit solidari.

L’ambient del Camp Nou va ser diferent. L’emoció i la il·lusió dels espectadors eren notoris entre un públic no habitual i que, per a molts d’ells, era el primer cop que assistien a un partit de futbol a l’Estadi.

Els socis havien acceptat que s’alliberessin majoritàriament totes les localitats per convidar a diferents col·lectius socials, a nens i nenes amb necessitats o gent discapacitada amb problemes d’accessibilitat, que van trobar totes les facilitats per accedir a les graderies del Camp Nou i poder gaudir de l’espectacle.

La millor definició del partit va ser la de qualificar-lo “com un autèntic regal de Nadal”. D’aquesta manera ho exposava una voluntària de la Creu Roja que va rebre abraçades i felicitacions per part de tothom i especialment dels pares dels joves presents al partit. “Els pares estaven emocionats, em deien que ha estat un autèntic regal de Nadal per als seus fills –manifestava aquest membre de la Creu Roja-. Poder portar-los al Camp Nou, i contemplar en directe allò que veuen per la televisió ha estat molt emocionant. M’abraçaven i em donaven les gràcies”.

Una gran part de l’èxit de la jornada solidària va ser novament el treball de tots els voluntaris de la Creu Roja, que si normalment ja fan una impecable tasca a cada partit, en aquesta ocasió van haver d’ampliar esforços i cobrir amb la seva habitual eficàcia tots els serveis d’atenció i ajuda a aquelles persones amb problemes d’accessibilitat o altres necessitats.

La instal·lació d’una plataforma temporal a la graderia lateral, va permetre ampliar amb 55 localitats els llocs destinats a les persones amb cadira de rodes i els seus acompanyants. Amb aquest espai, el Camp Nou superava per primer cop les cent posicions per a les cadires de rodes, amb 103 localitats. L’Associació de Discapacitats Visuals de Catalunya també va tenir locutor a les cabines de comentaristes del Camp Nou retransmetent el partit en ‘streaming’ a través de sintoniasocial.org.

L’èxit d’espectadors d’aquesta cinquena Diada del Soci Solidari, la bona disposició de les entitats col·laboradores i la bona acollida per a tots els col·lectius socials beneficiaris, consoliden aquesta iniciativa, i la refermen dins el calendari esportiu i social del FC Barcelona.

El vicepresident primer Jordi Cardoner, des de la doble vessant de responsable de l’Àrea Social i de la Fundació, estava especialment satisfet del gran resultat de la Diada. “L’èxit és de tots, tant de voluntariat de les diferents organitzacions, com de les entitats, començant per Benestar Social i Família i la Creu Roja, que a través de la seva capil·laritat van fer arribar les entrades; com també de la gent del Club que ha treballat per fer-ho possible, i, sobretot, dels socis que s'han avingut a cedir les seves localitats per fer un cop més certa la nostra ensenya de ‘més que un club’. Entre tots s’ha fet possible fer felices moltes persones que no oblidaran mai la nit màgica que van viure”.


V Diada del soci solidari al Camp Nou by fcbarcelona
Tornar a dalt