fcb.portal.reset.password

Els directius Jordi Moix, Maria Teixidor i Pau Vilanova, amb Antonio Gil, director de l’Institut de Cervantes de Tòquio / GERMAN PARGA - FCB

Coincidint amb l’estada a Tòquio del FC Barcelona per a la disputa del Mundial de Clubs, l’Institut Cervantes de la capital nipona ha celebrat una jornada dedicada a analitzar la transformació de la ciutat de Barcelona, des dels Jocs Olímpics del 1992. Els tres exemples per il·lustrar aquesta realitat han estat les transformacions de dos clubs històrics de la ciutat, el FC Barcelona i el Reial Club de Tennis Barcelona, i l’actuació al Poble Nou, zona industrial convertida en Districte d’Activitats Econòmiques, el 22@.

L’Institut Cervantes de Tòquio ha acollit aquest dimarts una conferència sota el títol 'Arquitectura de l'esport i transformació urbana: tres exemples a Barcelona', on Albert Blanch, arquitecte col·laborador i assessor del Club, ha tractat, entre d’altres, sobre l'impacte que tindrà l'Espai Barça a la ciutat de Barcelona.

L’arquitectura barcelonina és una referència extraordinària per a la societat japonesa i davant la pròxima celebració dels Jocs Olímpics que es faran a Tòquio l’any 2020, l’exemple viscut per la capital catalana adquireix encara més rellevància.

La cloenda de l’acte ha estat a càrrec del directiu comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, i entre els assistents a la jornada hi havia Gonzalo de Benito, ambaixador espanyol al Japó, Antonio Gil, director de l’Institut de Cervantes de Tòquio, i els directius Pau Vilanova i Maria Teixidor, en un auditori que ha aplegat unes 150 persones, bona part d’ells dedicat al món de l’arquitectura i l’urbanisme.

La jornada ha permès visualitzar l’aportació de l’esport a la transformació d’una ciutat. L’Espai Barça, el projecte de remodelació i transformació patrimonial i urbanística del Club, ha estat el tema que ha centrat gairebé tota l’exposició. L’auditori ha mostrat el seu interès per com l’Espai Barça s’integrarà a la ciutat de Barcelona i pels usos públics que tindran les noves instal·lacions blaugrana. Un dels principals reptes dels Jocs Olímpics del 2020 per a la ciutat de Tòquio és la reutilització de les noves instal·lacions i la seva integració a la xarxa urbanística de la ciutat, elements que l’Espai Barça inclou com a bàsics en la seva conceptualització.

Per cloure l’acte, el directiu Jordi Moix ha resumit la transcendència del FC Barcelona com a institució arrelada al seu territori, que aposta per la formació esportiva i humana, marcat per la seva vocació poliesportiva, propietat dels seus 150.000 socis i que compta amb una Fundació que ajuda a la integració dels nouvinguts i a millorar la vida de milers de nens a tot el món.

Finalment ha agraït la bona acceptació que ha tingut l’Espai Barça i la seva contribució a la transformació urbanística de la ciutat de Barcelona entre els professionals de l’arquitectura, l’urbanisme i la universitat japonesa assistents a l’acte.

Les declaracions

Jordi Moix, directiu comissionat de l’Espai Barça

“Una de les principals singularitats del Club és que la seva propietat està en mans dels seus 150.000 socis, i són els socis els qui prenen les grans decisions del Club. Un exemple és que l’Espai Barça va ser aprovat en referèndum pels seus socis a l’abril del 2014”.

“Pretenem aconseguir més confort, singularitat i nova generació d’ingressos per seguir mantenint el Club a l’elit de l’esport mundial”.

“Agraïm la bona acceptació que ha tingut l’Espai Barça i la seva contribució a la transformació urbanística de la ciutat de Barcelona entre els professionals de l’arquitectura, l’urbanisme i la universitat japonesa presents a l’acte”.

Albert Blanch, arquitecte col·laborador i assessor del FC Barcelona

“Es tracta d’aconseguir un espai d’interès i qualitat urbana, amb nova oferta de serveis per al barri i la ciutat.”

“El full de ruta fixat per a l’Espai Barça va ser no vendre patrimoni i generar nous espais. Com? Buidant espais, a través de l’enderrocament del Miniestadi i la seva nova construcció a Sant Joan Despí. Tot plegat un patrimoni de prop de 35 hectàrees dedicat a ús esportiu.

“Per fer-vos una idea, el Metropolitan de Tòquio cabria al nou Espai Barça”.


L’Espai Barça, objecte d’interès a Tòquio by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();