fcb.portal.reset.password

Gerard Piqué i Alexia Putellas, protagonistes de la Revista Barça de desembre

La temporada 2015/16 ha significat la professionalització del futbol femení blaugrana, un pas transcendent en aquesta decidida aposta del Club, i la REVISTA BARÇA dedica un ampli monogràfic a aquest impuls, per donar a conèixer als socis del Club els orígens, el dia a dia i els reptes de futur del nostre futbol femení.

D’entrada comprovarem les moltes coses en comú que tenen dos futbolistes com Gerard Piqué i Alexia Putellas, recentment nomenats millors jugadors catalans de l’any per la Federació Catalana de Futbol. Defensen la mateixa samarreta, els mateixos principis futbolístics i, des d’aquesta temporada, comparteixen la condició d’esportistes professionals.

Podrem conèixer què ha significat exactament la professionalització del futbol femení, que va més enllà de millorar les retribucions econòmiques de les jugadores. Suposa estructurar una jornada laboral completa per a tota la plantilla a la Ciutat Esportiva i dotar-les d’una metodologia de treball similar a la dels altres equips professionals del futbol blaugrana: el primer equip, el Barça B i el Juvenil A.

El procés de transformació engegat al futbol femení té com un dels seus objectius consolidar un equip competitiu en totes les competicions, inclosa òbviament la Lliga de Campions. Xavi Llorens, el tècnic campió de les darreres quatre Lligues i que fa més de deu anys que ocupa la banqueta del primer equip femení, es mostra ambiciós i orgullós de l’aposta del Club, en una àmplia entrevista.

Descobrirem qui és qui al primer equip, els fitxatges, l’equip tècnic, el calendari pendent i on juguen els seus partits. També comprovarem com l’esport femení a Can Barça segueix creixent, ja que actualment 700 noies de diferents edats competeixen cada setmana amb la samarreta blaugrana en diferents modalitats esportives. Més enllà del futbol, que té primer equip i categories inferiors, també competeixen en categoria femenina les seccions de bàsquet, atletisme, hoquei herba, voleibol i patinatge artístic, i totes duen a terme una gran tasca formativa.

El número 78 de la revista oficial del Club també aborda altres temes, com la trajectòria de Juan Carlos Navarro, primer jugador mil·lenari del nostre bàsquet, amb articles valorant la figura del president Josep Maria Bartomeu, del seu tècnic Xavi Pascual, de l’entrenador que el va fer debutar, Joan Montes, i del seu amic i company Pau Gasol.

Les interioritats de la gravació del documental Un crit valent, colofó de l’Any Suñol celebrat durant l’any 2015 per recuperar la figura històrica del president Josep Suñol i Garriga; el paper de les penyes a la campanya d’ajut als refugiats; la proposta editorial per a aquest Nadal i les activitats nadalenques a les instal·lacions del Club; el costat més personal del jugador d’hoquei patins Xavi Barroso o la presentació de Maria Teixidor, nova directiva del Club, són altres continguts que inclou el proper número de la revista.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();