fcb.portal.reset.password

Julio Alberto, a l'Auditori, durant la presentació del seu llibre. GERMÁN PARGA / FCB

Julio Alberto Moreno ha fet un repàs tranquil i madur a la seva existència, i fruit d’aquest intens procés ha sorgit Nunca recordaré haber muerto, una biografia que l’exblaugrana ha presentat aquest divendres a l’Auditori 1899 del Camp Nou. L’autor del màgic gol davant la Juventus l’any 86 ha omplert d’amics i seguidors l’Auditori per donar a conèixer amb franquesa i esperit constructiu el seu periple vital tant dins com fora dels terrenys de joc. L’han acompanyat també en aquest emotiu acte el vicepresident de l'Àrea Esportiva Jordi Mestre i els directius Jordi Moix i Ramon Pont.

Nunca recordaré haber muerto està basat en unes llargues converses que Julio Alberto ha mantingut amb la periodista Consuelo García del Cid, autora del llibre, en les quals l’exblaugrana parla, entre altres coses, de la seva passió pel futbol i el Barça, dels seus ídols, d’experiències personals dures i de com s’ha de tornar a començar a la vida partint de zero. Al llibre també s’hi entrevisten moltes persones importants de la seva vida, tant de l’àmbit esportiu com del personal. Segons l’autora, aquesta biografia “és un llibre positiu, gairebé d’autoajuda, on en Julio es despulla psíquicament, sense miraments, d’una manera digna i exemplar”.

Julio Alberto Moreno Casas va jugar al primer equip del FC Barcelona del 1982 al 1991. Però la seva vinculació amb el Club ha anat més enllà de la seva etapa com a futbolista. Durant els últims anys l’asturià ha estat col·laborador de la Fundació FC Barcelona, ha format part de l’FCB Escola i ha ocupat el càrrec de director de projectes socials a l’Àrea Social de l’Entitat.

Durant la seva intervenció l’exblaugrana ha assegurat que la seva etapa com a jugador al Club va ser “la més feliç” de la seva vida. En relació amb la seva feina posterior al Barça, ha recordat que el que més l'ha impressionat ha estat “la tasca amb la Fundació FC Barcelona”, i ha reconegut sentir-se “molt orgullós” de la seva col·laboració amb l’Àrea Social i l’FCB Escola. Abans que l’Auditori, dempeus, li brindés una sentida ovació, Julio Alberto ha estat contundent: “L’únic motiu de la meva vida és ser feliç”.


Julio Alberto presenta el llibre “Nunca... por fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();