fcb.portal.reset.password

Àmplia representació del Club i del Govern de la Generalitat de Catalunya a l'estrena del documental / GERMÁN PARGA - FCB

L’estrena del documental 'Josep Suñol: Un crit valent', sobre la vida de l’expresident del FC Barcelona entre el 1935 i 1936, ha tancat un any en què s’ha volgut reconèixer la petjada que Josep Suñol i Garriga va deixar al Barça i a Catalunya. En els últims 12 mesos, el Club ha organitzat quatre fites que han servit per apropar la figura de l’expresident a tots els aficionats: l’obertura de l’Espai Suñol al Museu del FC Barcelona, el bateig de la Llotja Presidencial de l’Estadi amb el seu nom, una conferència per repassar la seva vida i la producció del documental sobre la seva història.

Aquest dilluns s’ha estrenat el film als Cinemes Aribau, primer en un acte per als mitjans de comunicació i posteriorment en un esdeveniment amb més de 700 persones, que ha comptat amb nombroses autoritats, com ara el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; i el president del Club, Josep Maria Bartomeu, entre d’altres.

Carles Vilarrubí, vicepresident de l’Àrea de Relacions Internacionals i Institucionals del Club, ha reconegut que des de l’Entitat s’ha volgut donar el màxim recorregut al documental: “Hem començat a parlar amb Televisió de Catalunya per emetre’l en horari de ‘prime time’. I, des del propi Club, impulsar-lo al màxim possible i parlar-ne d’ell”.

Vilarrubí també ha volgut recordar la memòria de l’expresident, assassinat l’any 1936 i que no va poder viure cap èxit esportiu des de la presidència: “En Suñol no va poder viure cap satisfacció esportiva i crec que, en això, estaria molt content. D’altra banda, crec que estaria orgullós del paper integrador que té el Barça avui en dia”, ha reconegut el vicepresident segon. També ha remarcat que el Barça està seguint el llinatge heretat de l’expresident Suñol: “Ell defensava la llibertat, i el Camp Nou ha estat i seguirà sent un espai on els socis es podran expressar lliurement”.

Una figura oblidada

Francesc Escribano, director del documental, ha destacat la poca documentació que existeix al voltant de la vida de Suñol: “Ens preguntàvem com una figura com Suñol va ser oblidada i no tenia cap imatge en l’imaginari col·lectiu”. Pere Arquillué, l’actor que dóna vida a l’expresident, ha reconegut la seva estima cap el personatge: “Com més coneixia el personatge més m’anava enamorant d’ell. El dia que vaig parlar amb el senyor Vilarrubí vaig entendre de quin personatge estàvem parlant”. Per últim, Toni Soler, que ha realitzat el documental des de la productora Minoria Absoluta, ha destacat la figura de Josep Suñol com “el prototip de persona que va de la política a l’esport i a l’inrevés, habitual a Catalunya”.


Presentació del documental ‘Suñol: un crit... by fcbarcelona
Tornar a dalt