fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu i Juan Carlos Navarro, en l'acte de presentació del Nou Palau / GERMAN PARGA - FCB

Hi ha molts tipus de màgia, però cap com la màgia del Palau. I aquesta és la característica principal que es vol mantenir amb el Nou Palau Blaugrana, que comença a ser una realitat. Una conclusió extreta de l’acte de presentació del que serà el nou pavelló blaugrana, que s’ha dut a terme a l’Auditori 1899 del Camp Nou.

Perquè el Palau actual sempre serà recordat pels molts moments d’èxits que ha viscut, per les nits de glòries o les grans remuntades màgiques. Però el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat que el Palau que ve mantindrà aquest caliu, “perquè està dissenyat perquè continuï sent una olla a pressió”. Un tret característic bàsic, important per a tots els aficionats, però també pels esportistes que defensen la samarreta blaugrana sobre la pista.  

En l’acte, el president del Club s’ha mostrat satisfet amb l’elecció final del disseny “d’un projecte global de renovació i millora de les instal·lacions del FC Barcelona”. Perquè el Nou Palau serà “únic i innovador, una joia arquitectònica que també és una demostració palpable de la vocació poliesportiva del Club, que compleix amb tots els requisits per ser una peça emblemàtica que ens ajudi a complir el nostre objectiu de convertir-nos en el club esportiu més important del món

Bartomeu, a més, ha recordat que “no serà un pavelló de mínims, per tal de complir amb les exigències de l’Eurolliga, sinó un Nou Palau de màxims per garantir que totes i cadascuna de les seleccions professionals del Club tinguin el que necessiten per mantenir i millorar la seva posició d’excel·lència i els èxits esportius”

Per acabar, ha assegurat sentir-se orgullós de poder afirmar que “estem construint l’Espai Barça amb participació i transparència i vetllant pel medi ambient, per les persones que tenen dificultats de mobilitat i en benefici del nostre entorn immediat”.

Jordi Moix: “El farem amb atreviment, però amb seny i equilibri”

Per una altra banda, i més enllà de la presentació inicial de Josep Maria Bartomeu, l’acte també ha comptat amb la presència del directiu del Comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, i dels arquitectes John Rhodes (HOK Architecture) i Eduardo Gascón (TAC Arquitectes), els representats dels estudis encarregats del projecte.

Moix, que segueix molt a prop el transcurs del projecte, ha descrit les bases que es van llançar a tots els grups d’arquitectes que volien construir el pavelló: “Volem fer el Nou Palau amb atreviment, però també amb seny i equilibri. En primer lloc, vam demanar que intentessin mantenir l’esperit del Palau. La proposta que hem triat agafo tot lo bo del Palau actual, que és la bombolla de les grades, però en un espai més gran i sense allunyar el públic. Perquè volem que la migració sigui el més positiva possible”.

A més a més, Jordi Moix ha recordat que, tenint en compte que el Nou Palau es construirà en els terrenys de l’actual Miniestadi, tant el nou Miniestadi com el Nou Palau són projectes solapats. És a dir, que fins que el Nou Mini estigui fet no començaran les obres del Nou Palau, previstes per al 2017. També ha comentat que no es descarta posar “naming rights” (drets de denominació) per al finançament del projecte.

[[BOTOVERMELL::ESPECIAL - NOU PALAU++::http://www.fcbarcelona.cat/club/nou-palau-blaugrana::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]


Josep Maria Bartomeu: "El nou Palau serà una... por fcbarcelona

La capacitat i l’atmosfera del Nou Palau

La massa social interessada en els esports professionals és alta. Per això, Jordi Moix creu que “tindrem abonaments suficients per cobrir al voltant d’uns 10.000 seients”. De totes maneres, si en algun cas concret l’afluència de públic és menor, el Nou Palau està dissenyat per ser flexible, sense perdre la intensitat. A través d’una sèrie de cortines i seients plegables, el Nou Palau podrà reduir a la meitat la seva capacitat d’uns 12.000 espectadors. Per mantenir l’esperit i l’atmosfera actual del Palau, Gascón ha assegurat que treballaran en la proximitat del públic i en l’efecte acústic. Rhodes, per la seva part, ha sentenciat: “Crearem un pavelló amb energia, que reflecteixi una experiència única per als aficionats europeus”. Que la màgia del Nou Palau, doncs, ens acompanyi.

Tornar a dalt