fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu durant la presentació del model del futbol formatiu / GERMÁN PARGA - FCB

El FC Barcelona ha presentat aquest dijous el nou model del futbol formatiu del FC Barcelona (2016-2021). L’acte ha comptat amb la presència del president del Club, Josep Maria Bartomeu; el secretari tècnic del futbol formatiu professional, Pep Segura; el  secretari tècnic del futbol formatiu amateur, Jordi Roura, i el secretari tècnic i entrenador del futbol femení, Xavi Llorens. Bartomeu ha explicat quin és l’objectiu del nou model: “El Barça és una escola de futbol i de vida. L’important és fer les coses ben fetes. La Masia forma part de l’ADN del Barça i és on es formen persones i jugadors”. “De les grans lligues europees, el Barça és qui aporta més futbolistes del planter”, ha recordat.

En aquest sentit, el president del Barça ha fet servir d’exemple la recent conquesta de la cinquena FIFA Pilota d’Or de Leo Messi: “És un premi individual, però hem d’anar més enllà i també és un reconeixement a la manera d’entendre el nostre futbol i la Masia”. I ha afegit: “Messi va dir que ni en els seus somnis hauria pogut imaginar guanyar-ne cinc. Això ho ha assolit amb treball, humilitat i esperit de superació constant”. ”El que més ens importa és formar nois i noies amb talent i ajudar-los a complir els seus somnis”, ha sentenciat.

Bartomeu també ha volgut fer una pinzellada sobre el nou projecte de la Masia 360º: “Inclou tots els esportistes, no només el futbol formatiu, sinó tots els àmbits del Club”. ”Pretén que els esportistes del Club, quan es retirin puguin seguir lligats al Barça hagin estat al primer equip dels seus respectius esports o només al formatiu”, ha recordat. Qui ha donat més detalls sobre el nou projecte ha estat Albert Soler, que ha afirmat que la Masia 360º ha de ser el futur del Club: “És la marca a nivell internacional i pretén donar formació integral a l’individu”. “Volem formar persones a través de l’esport”. Un aspecte important en què Soler ha fet èmfasi és que “el Barça no només vol que hi hagi jugadors de la Masia, sinó també entrenadors de la Masia i, per tant, tenir gent formada amb l’ADN blaugrana”. Finalment, Soler també ha remarcat que aquest model no s’inicia de zero: “El model no canvia, sinó que és una evolució de l’anterior. El que hem fet és evolucionar perquè les normatives canvien i ens hem d’adaptar”.


Albert Soler: " Amb La Masia 360º formem... by fcbarcelona

A continuació, repassem les declaracions més destacades de Pep Segura, Jordi Roura i Xavi Llorens:

Pep Segura

 “La diferència entre l’àrea formativa amateur i la professional és que la primera etapa està pensada per millorar la qualitat dels jugadors, mentre que a la segona es busca conduir aquesta qualitat i buscar la màxima implicació del futbolista”.

“L’etapa professional és una tasca en què la formació del jugador ha de ser cada dia més específica i més individualitzada. Hem de veure quines són les seves virtuts i defectes. Ell és professional, així ho ha de sentir i ha de tenir implicació”.

Jordi Roura

“Venim d’una temporada difícil, però el Club està més fort que mai. Hem mantingut la nostra idea de joc i això és el més important. Hem mostrat la nostra fortalesa”.

“El nostre objectiu és tenir els millors jugadors possibles, mantenint una idea de futbol, uns valors únics i això és el que farem. No té sentit formar bons jugadors de futbol si no tenen una bona formació”.

“El nostre objectiu últim no és guanyar, sinó que és la conseqüència d’haver fet bé la feina”.

Xavi Llorens

 “Necessitem temps per competir en el futbol femení a Europa. Encara estem a una distància important d’altres països com Anglaterra o Alemanya. En tres o quatre anys crec que podrem jugar una final de la Champions”.


Segura, Roura i Llorens a la presentació del... by fcbarcelona


Bartomeu: " La Masia és una llar de somnis" by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();