Jornada contra la corrupció al món de l’esport

Jornada contra la corrupció al món de l’esport

L’Oficina Antifrau de Catalunya i el FC Barcelona han coorganitzat, coincidint amb el Dia Internacional contra la corrupció, uns debats que han abordat aquest assumpte des de l’òptica de la gestió i la prevenció

En el marc del Dia Internacional contra la Corrupció que se celebra cada 9 de desembre, el FC Barcelona i l’Oficina Antifrau de Catalunya han coorganitzat una Jornada de debat sobre la corrupció al món de l’esport. La sessió ha tingut lloc a l’Auditori 1899 i ha estat inaugurada per la directiva del FC Barcelona, Maria Teixidor, acompanyada del Secretari General de l’Esport, Ivan Tibau, i de Daniel de Alfonso, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Durant el matí s’han programat diverses taules rodones per abordar aquesta xacra des de diferents vessants i per posar en valor aspectes com el fair play i el lideratge ètic, dues actituds que formen part de la naturalesa del FC Barcelona i amb els quals l’Entitat està fermament compromesa.

Per començar, Mark Pieth, expresident del comitè independent de governança de la FIFA, ha parlat sobre la corrupció en la gestió. A continuació ha tingut lloc una taula rodona sobre la prevenció de la corrupció a l’esport que ha comptat, entre d’altres, amb la presència del directiu i secretari de la Junta, Jordi Calsamiglia. El periodista i director de diari Sport, Joan Vehils i el mànager esportiu de la secció d’handbol del FC Barcelona, David Barrufet han debatut després sobre com afecta aquesta xacra a les competicions esportives. I finalment, la cloenda de la Jornada ha comptat amb la participació de Nacho Mestre, director general del FCB, que ha exposat les mesures i els mecanismes de control amb què compta el Club per evitar aquests comportaments delictius.

Teixidor: "Cal comprometre's també en el vessant educatiu"

Totes les intervencions han tingut un denominador comú: la premissa que l’esport és un joc i, com a tal, una potent corretja de transmissió de valors, especialment entre els infants i joves. I s’ha volgut destacar també que això ha de desembocar en una gestió responsable que garanteixi sistemes d’enfortiment de la governança.

El Dia Internacional contra la Corrupció va ser creat per les Nacions Unides el 2003, amb l’objectiu de crear consciència contra aquesta xacra i donar difusió a la Convenció de les Nacions Unides contra la corrupció, un potent instrument d’abast mundial, aprovat el mateix any. L’Oficina Antifrau de Catalunya commemora anualment aquest dia, amb l’objectiu de contribuir a la sensibilització sobre aquesta qüestió.

En la seva intervenció Teixidor ha assegurat que Des de la Junta Directiva, "fidels als valors de l’ADN d’aquest Club i conscients de la responsabilitat que el FC Barcelona té com a organització de pes al món de l’esport, considerem indispensable i inajornable enfortir el sistema d’integritat al Club mitjançant procediments adequats per reduir els riscos de corrupció. I també estem compromesos amb els ciutadans del futur des de l’àmbit educatiu; treballant els valors amb el futbol formatiu i també a través dels programes socials de la Fundació”.

Per la seva banda Nacho Mestre ha assegurat que "el compromís del FC Barcelona amb la transparència i la integritat és ferm i absolut, és el mandat que hem rebut per part de la Junta Directiva. Al Club existeix un Codi Ètic d’obligat compliment per part de tots els que hi formen part i també una Comissió de Control d’aquest Codi. En l’àmbit executiu també hem impulsat un mapa de riscos penals i hem creat la figura del ‘compliance officer’ que vetllarà perquè les normes d’actuació marcades per la legislació es compleixin”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut