fcb.portal.reset.password

Jordi Moix, durant la presentació de l'Espai Barça / MIGUEL RUIZ - FCB

El FC Barcelona segueix compartint els treballs previs i les línies mestres del projecte de l’Espai Barça amb diferents sectors i agents de la ciutat de Barcelona. En aquesta línia, Jordi Moix, membre de la Junta Directiva del Club i Comissionat de l’Espai Barça, va participar dijous en el District Council de Barcelona de l’Urban Land Institute (ULI).

L’ULI és una organització que agrupa més de 28.000 socis a tot el món, que representen tota la gamma de disciplines del desenvolupament immobiliari, i que té com a principal objectiu fomentar l’ús responsable del sòl urbà, amb l’intercanvi d’idees, informació i experiència.

L’Urban Land Institute considera l’Espai Barça un projecte emblemàtic per a la ciutat de Barcelona i el projecte immobiliari més rellevant dels pròxims anys a Barcelona i bona part d’Europa.

Després de la seva aprovació en referèndum pels socis del Club i d’un any d’intensos treballs previs, actualment està en marxa la segona fase dels concursos d’arquitectura del Nou Camp Nou i del Nou Palau Blaugrana. Després d’una primera volta per avaluar les credencials i l’experiència del estudis presentats al concurs, ara vuit equips formats, en la seva majoria, per un estudi internacional i un de local, preparen les seves propostes arquitectòniques per a l’Estadi, i uns altres sis equips fan el mateix per al Palau.

Els estudis tenen fins a finals d’any per fer entrega de les seves respectives propostes i entre els objectius prioritaris que se’ls exigeixen està presentar una proposta arquitectònica que encaixi amb el futur programa dins del pressupost aprovat pels socis, controlar amb detall el programa de construcció, fixat entre l’any 2017 i el 2021, reduir al màxim els riscos i imprevistos durant l’obra i permetre la integració urbanística de les noves instal·lacions amb la ciutat.

Declaracions de Jordi Moix

“L’Espai Barça és un projecte de ciutat i per això volem fer partícips del projecte tots els seus sectors. L’ULI Barcelona ha estat un marc excepcional per explicar els detalls del projecte, ja que hem tingut representants del món de l’urbanisme, del món immobiliari i del món financer, entre d’altres”.

“És molt positiu intercanviar idees, donar a conèixer, i posar en comú aquesta il·lusionant alternativa que tenim davant nostre. Per les preguntes i opinions plantejades, comprovem que  el projecte desperta molt interès i es veu amb molt bons ulls”.

Declaracions de Manel Maragall, president de l'Urban Land Institute

“Indubtablement, com a associació dedicada a l’intercanvi de coneixement, el projecte de l’Espai Barça és un projecte de molt interès, un projecte emblemàtic per a la ciutat de Barcelona. Per volum d’inversió serà l’obra nova de més importància que es farà a Barcelona en els propers 5 o 10 anys. A més, és un projecte que des del punt de vista internacional captarà l’interès d’altres ciutats europees, d’altres observadors immobiliaris”.

“Barcelona és un referent en l’àmbit immobiliari i un referent en estructures esportives que serveixen com a dinamitzadores de la ciutat, i per tant l’Espai Barça és el gran projecte esportiu dels pròxims anys a Barcelona i bona part d’Europa”.


[CAT] Jordi Moix al District Council BCN by fcbarcelona
Tornar a dalt