fcb.portal.reset.password

Jordi Moix ha fet la primera valoració del Club sobre l’elecció del projecte del Nou Palau Blaugrana / GERMAN PARGA-FCB

El directiu i comissionat de l’Espai Barça, Jordi Moix, ha fet una primera valoració de la decisió que divendres va prendre el jurat d’escollir l’equip HOK + TAC Arquitectes com a guanyador del concurs arquitectònic del Nou Palau Blaugrana.

Davant les càmeres de Barça TV, Moix s’ha mostrat molt satisfet de l’elecció: “Aquesta decisió és un pas més del procés Espai Barça. És una fita important triar l’equip que ens acompanyarà en aquest procés. Estem molt satisfets amb la tria”, ha explicat el directiu, que ha aprofitat per agrair la col·laboració de tots els equips concursants i dels membres del jurat: “Volem felicitar els sis equips que han treballat i que han mostrat molta qualitat. A vegades et quedaries amb una mica de cadascun. També volem felicitar el jurat, el Col·legi d’Arquitectes i l’Ajuntament, que hi han posat moltes hores, igual que també la Comissió Tècnica”.

Moix ha avançat que en les properes setmanes el Club farà una presentació oficial “amb els mateixos arquitectes per explicar amb més profunditat el projecte. Són dos estudis amb molt prestigi, molta experiència en poliesportius americans i a Europa. L’equip local és un equip que compta amb 30 anys d’experiència, amb molt bona base tècnica i de suport humà, i serà un equip espectacular quant a treball”.

Pel que fa a la proposta, el directiu ha avançat que “recull coses de l’antic Palau que volem transportar al nou. La proposta ha recollit la disposició de les graderies i, en aquest sentit, recorda l’esperit del Palau antic. Serà més modern, més gran i espectacular en molts aspectes”.

La proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes destaca per l’innovador concepte de palau multifuncional, així com per la seva permeabilitat, flexibilitat i personalitat. De geometria orgànica, aporta una bona seqüència entre palau, pista annexa, pista de gel i les instal·lacions de l’FCBEscola.

A partir d’ara, l’equip guanyador treballarà conjuntament amb els equips tècnics del Club i de l’Ajuntament de Barcelona per concretar i aprofundir en la integració de les noves instal·lacions amb la resta de l’Espai Barça i de la ciutat.

L’equip guanyador

L’equip HOK Architeture és una de les firmes més importants dels Estats Units pel que fa a l’arquitectura i l’enginyeria, amb experiència en projectes arreu del món i de qualsevol tipologia. HOK ha desenvolupat l’American Airlines Arena de Miami, el Nationwide Arena d’Ohio o l’Stockton Arena, a Califòrnia. A més, l’equip que HOK proposa també té experiència com a arquitecte responsable del First Direct Arena, a Leeds. Per la banda local, Eduard Gascón, de TAC Arquitectes, lidera un equip sòlid amb una gran experiència en el desenvolupament de tot tipus de projectes a Barcelona, com el premiat Parc del Turó de Can Mates, el Centre Tecnològic de Manresa i diferents edificis d’oficines a Barcelona.

Els finalistes del concurs

L’equip HOK + TAC Arquitectes s’ha imposat a les propostes de Pattern Architects + Massip-Bosch Arquitectes, GMP + GCA Arquitectes, Make + BCQ Arquitectes, Francisco Mangado Arquitectos + Bach Arquitectes + R. Sanabria Arquitectes + I. Paricio i Wilkinson Eyre Architects + Alonso Balaguer Riera Arquitectes. El jurat ha volgut fer constar en acta la seva felicitació i els agraïments a tots els equips participants per l’alt nivell i la qualitat de les propostes presentades.

La composició del jurat

Els representants del FC Barcelona al jurat de l’Espai Barça són Josep Maria Bartomeu, Susana Monje, Jordi Moix, Emili Rousaud i l’arquitecte Juan Pablo Mitjans. Per part del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), en formen part la secretària del COAC, Assumpció Puig, i els arquitectes Arcadi Pla i Joan Forgas, mentre que el representant de l’Ajuntament és Aurora Lopez, gerent adjunta d’Urbanisme.


Jordi Moix explica el projecte guanyador del... by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();