fcb.portal.reset.password

Toni Freixa, durant la campanya / CANDIDATURA FREIXA

Toni Freixa ha parlat aquest matí en un acte a l’Associació Barça Jugadors per explicar als veterans del club blaugrana les bases del seu projecte per als propers sis anys. “El nostre projecte és la Masia, volem recuperar l’excel·lència en la formació esportiva, seguir el model de Laureano Ruiz i fer-ne la base del nostre Club”, ha declarat. “Som gent futbolera, estem disposats a fer una gestió amb sentiment, mantenint els referents del Club i no maltractant-los com s’ha fet fins ara en casos com Abidal o Puyol”, ha afegit.

“El focus ha de ser la Masia per poder mantenir les institucions socials del Club. L’excel·lència esportiva ha de servir per mantenir les seccions, la Fundació i l’Associació Barça Jugadors, entre d’altres”. Freixa ha aclarit quin seria el seu model de Club: “Hem de superar el model presidencialista; a la Junta hem de ser tots iguals, tots amb el nivell d’implicació i responsabilitat per evitar casos com el de Neymar o la FIFA”.

Espai Barça i economia

Toni Freixa va formar part de la Junta Directiva que va impulsar el projecte Espai Barça, una iniciativa que mantindrà si surt escollit president, tot i que amb condicions: “No hi ha dubtes, els socis ho van votar en referèndum. L’Estadi actualment se’ns queda antic i també necessitem un Nou Palau. Això sí, si no aconseguim l’ingrés dels ‘naming rights’ no ho tirarem endavant, perquè posaríem la solvència del Club en perill”.

D’altra banda, Freixa no ha volgut deixar passar l’oportunitat de presentar el seu ideari econòmic: “Qatar ha complert una funció necessària, però hi ha socis que se senten ofesos i els escoltarem. Per tant, si trobem una alternativa de patrocini, que ho farem, la relació amb Qatar acabarà el 2016”. “Hem de mantenir la independència econòmica per no dependre de tercers, i això s’assoleix amb l’excel·lència esportiva”, ha afegit.

Seccions

Finalment, el candidat a la presidència blaugrana s’ha referit als plans de futur per a les seccions professionals, i ha fet una menció especial al bàsquet: “Volem extrapolar el model formatiu del futbol a les seccions. En bàsquet el rival ens ha passat la mà per la cara, hem d’anticipar-nos als fitxatges i crear una estructura perquè els de casa arribin al primer equip”. A més, Freixa ha garantit la continuïtat de Xavi Pascual si és escollit president el proper 18 de juliol.


Eleccions 2015: Toni Freixa (10/07/2015) por fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();