fcb.portal.reset.password

Josep Berga, Carles Vilarrubí, Cesc Gelabert i Pep Tugues, a l'acte de presentació de la gira de 'Foot-Ball' / DANI AZNAR

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de premsa Ricard Maxenchs del Camp Nou la presentació de la gira de l’espectacle Foot-Ball, que la companyia de dansa de Cesc Gelabert efectuarà per set ciutats de Catalunya del 27 de febrer al 24 d’abril

El vicepresident Carles Vilarrubí ha presidit l’acte en representació del FC Barcelona, patrocinador d’aquest espectacle que vincula d’una manera original i atractiva el món de la dansa i el del futbol.

Foot-Ball, que es va poder veure fa un any a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, visitarà ara les poblacions de Mataró, Figueres, Manresa, Olot, Sant Cugat, Reus i Granollers, gràcies a la tasca de promoció de la xarxa d’activitats culturals Consorci Transversal, amb la voluntat d’atreure nous públics a la dansa i popularitzar aquesta disciplina.  

Aquesta creació de Cesc Gelabert reuneix un equip de ballarins en un espectacle i un vídeo de dansa inspirats en el futbol, en la seva tècnica i la manera especial que tenen de moure’s els jugadors del Barça. L'espectacle es va crear a partir de l'anàlisi en profunditat d'algunes de les jugades del primer equip durant les èpoques que va ser entrenat per Rijkaard, Guardiola i Tito Vilanova. Al llarg de la funció es projecten imatges dels futbolistes blaugrana durant el transcurs dels partits, així com unes altres especialment enregistrades dels ballarins, que es juxtaposen amb els moviments en directe dels intèrprets.

Aquesta col·laboració del FC Barcelona s’emmarca dins de la iniciativa Barça Cultura que va crear el Club fa cinc temporades amb l’objectiu d’impulsar i promoure la cultura del nostre país.

El vicepresident Carles Vilarrubí ha estat acompanyat en aquesta presentació per Josep Berga, president del Consorci Transversal i regidor de Cultura d’Olot, Pep Tugues, director del Teatre-Auditori de Sant Cugat i representant dels teatres que participen en el projecte, i Cesc Gelabert, coreògraf i director de la companyia de dansa Gelabert Azzopardi, responsable del muntatge Foot-Ball.

Declaracions del vicepresident Carles Vilarrubí:

“Fa uns anys vam engegar el projecte Barça Cultura per posar-nos al servei de la ciutadania i de la cultura. Gràcies a aquesta iniciativa hem col·laborat amb diferents projectes culturals com la producció d’aquest Foot Ball. L’èxit de l’espectacle i la possibilitat que ara es pugui mostrar per diferents teatres de Catalunya ens omple de satisfacció i és el resultat de les inèrcies que s’han creat entre les persones i les entitats adequades per posar-nos al servei de la cultura i de la dansa”.

“Un dels propòsits d’aquest espectacle és que la gent del futbol s’apropi a veure Foot-Ball per veure que també es pot enamorar de la dansa, i per aconseguir-ho, amb Cesc Gelabert estem a les millors mans”.

Declaracions del coreògraf Cesc Gelabert:

“Vull donar les gràcies a tots aquells que han fet possible aquest espectacle i especialment al FC Barcelona i a la Xarxa Transversal. La cultura és una tasca de molta gent i no únicament dels artistes i aquesta gira és una clara demostració d’això amb la implicació de diferents institucions, equipaments i fins i tot amb la col·laboració de les penyes del Club de les respectives ciutats on actuarem”.

‘Foot-Ball’ és un espectacle que tracta aspectes tècnics del futbol i del moviment, que agrada tant als aficionats del futbol, que s’apropen al món de la dansa, com també a aquells aficionats de la dansa que comproven que també es poden sentir atrets pels moviments del futbol”.


Presentació de la gira de l’espectacle de dansa Foot-Ball by fcbarcelona

Calendari de la Gira

Mataró (27 febrer)
Figueres (11 març)
Manresa (13 març)
Olot (18 març)
Sant Cugat (20 març)
Reus (29 març)
Granollers (24 abril).

Transversal és una xarxa que aplega deu ciutats mitjanes de Catalunya que col·laboren en l’àmbit de la cultura. A més de les set que acolliran la gira Foot-Ball cal afegir-hi Girona, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.

Tornar a dalt