fcb.portal.reset.password

Carles Vilarrubí, Mario Rotllant, Àngel Simon i Josep Maria Bartomeu, a les oficines del Club / GERMAN PARGA - FCB

El FC Barcelona ha signat avui un acord amb Agbar i amb la Fundació Foto Colectania per impulsar el I Premi Internacional de Fotografia FCB, a partir d’aquest pròxim mes de juny. L’acte de signatura ha comptat amb la presència del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; el vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí; el president executiu d’Agbar, Àngel Simon, i el president de la Fundació Foto Colectania, Mario Rotllant.

Aquest concurs té l’objectiu de difondre la fotografia i donar-la a conèixer a l’àmbit social, artístic i educatiu del nostre país, en el marc de la iniciativa Barça Cultura que va crear el Club fa cinc temporades, amb l’objectiu d’impulsar i promoure la cultura del nostre país en l’àmbit internacional. El concurs compta amb el patrocini d’Agbar, grup empresarial de referència en les seves àrees d’activitat, amb base a Barcelona i que gestiona l’aigua en diverses ciutats d’Europa, Amèrica i Àfrica, i amb la col·laboració artística de Foto Colectania, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu difondre la fotografia i donar-la a conèixer a l’àmbit social, artístic i educatiu del nostre país.

Amb l’objectiu de transmetre valors mitjançant l’esport i la imatge, i internacionalitzar i posicionar el Club dins l’entorn cultural, la creació d‘aquest Premi Internacional de Fotografia per part del FC Barcelona suposa una nova mostra del seu compromís amb la societat i la cultura i un reconeixement als fotògrafs que desenvolupen treballs sobre l'esport com a transmissor de valors positius.

És la primera vegada que un club de futbol engega un concurs internacional de fotografia. L’any 1988, el Club ja va organitzar un concurs fotogràfic anomenat ‘El FC Barcelona i el seu entorn’ que anava adreçat a tots els residents de l’Estat Espanyol.

El I Premi Internacional de Fotografia FCB, que comptarà amb un jurat especialitzat i de renom internacional, tindrà dues modalitats: fotografia d’autor, adreçada a fotògrafs professionals i amb la temàtica ‘L’esport com a transmissor de valors positius i d’abast universal’, i una de fotoperiodistes, adreçada a fotògrafs professionals del món del periodisme esportiu i fotoperiodistes i també amb la temàtica ‘L’esport com a transmissor de valors positius i d’abast universal’.

El concurs tindrà lloc del juny al desembre del 2016, quan es farà pública la decisió del jurat. Està previst que les fotografies que s’escullin com a guanyadores es mostrin en una exposició, i es farà coincidir la data de la seva inauguració amb la cerimònia d’entrega dels premis als guanyadors.

Agbar

Agbar és un grup empresarial de referència en les seves àrees d’activitat, fundat l’any 1867. Amb base a Barcelona, gestiona l’aigua en diverses ciutats d’Europa, Amèrica i Àfrica, per millorar la qualitat de vida de les persones, en equilibri amb el medi ambient. Líder global en solucions i tecnologies en el sector de l’aigua, Agbar trasllada a la societat l’experiència acumulada al llarg de la seva llarga història i genera valor per als seus grups d’interès. Els seus valors rauen en la innovació, un model d’activitat sostenible, la promoció del diàleg amb l’entorn, el desenvolupament local i la implicació amb la comunitat per afavorir el seu desenvolupament. Promou aliances i col·laboracions per estendre i millorar l’accés a l’aigua per a tothom.

Foto Colectania

Foto Colectania és una entitat sense ànim de lucre, creada a Barcelona l’any 2002 amb l’objectiu de difondre la fotografia i donar-la a conèixer a l’àmbit social, artístic i educatiu del nostre país. Els programes que es porten a terme, des d’exposicions a activitats, publicacions, entre d’altres, es basen en la creació d’un projecte innovador participatiu i integrador que tingui com a principal eix el pensament al voltant de la imatge i la seva idoneïtat per generar un pensament crític. Foto Colectania treballa molt especialment en dos nivells: en el context de la ciutat de Barcelona, oferint una oferta cultural de qualitat que busca l’excel·lència, i en el context internacional, tot produint i difonent projectes d’artistes catalans i espanyols a l’exterior.

Carles Vilarrubí, Josep Maria Bartomeu Àngel Simon i Mario Rotllant, durant la signatura del conveni.

Declaracions del vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí:

“Volem desenvolupar un projecte que tindrà dos grans premis fotogràfics: un a nivell artístic i un en el camp esportiu, que l’hem dotat amb el premi més alt de fotografia esportiva que s’ha donat mai en un concurs de fotografia del món”.

Declaracions del president executiu d’AGBAR, Àngel Simon:

“El FC Barcelona busca l’excel·lència en l’àmbit esportiu i nosaltres ho fem en el professional. Hem coincidit i farem un concurs d’excel·lència fotogràfica junt amb la Fundació Foto Colectania”.

Declaracions del president de la Fundació Foto Colectania, Mario Rotllant:

“L’aposta del FC Barcelona i Agbar amb el Premi Internacional de Fotografia FCB suposa un suport imprescindible al sector de la cultura. Per a Foto Colectania, que s’hagi escollit l’àmbit de la fotografia és una demostració de la importància de la imatge i la pràctica fotogràfica als nostres dies”.


En marxa el I Premi Internacional de fotografia... by fcbarcelona

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();