fcb.portal.reset.password

Josep Maria Bartomeu, en la ponència que ha fet a l'ETSEIB / GERMAN PARGA - FCB

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha participat aquest dijous en una jornada sobre la gestió de l’empresa familiar titulada ‘L’empresa familiar excel·lent: sintonia entre propietat i gestió’, que s’ha dut a terme a l’Aula Capella de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB). Com a conseller delegat d’Adelte i president del Club, Bartomeu ha aportat el seu punt de vista, a través d’aquesta doble perspectiva, sobre com ha de ser i actuar la propietat per aconseguir la sintonia buscada amb l’executiu. 

Basant-se en la seva experiència, Bartomeu ha comentat que tant Adelte, l’empresa fundada pel seu avi, com el FC Barcelona es basen en la recerca del talent. Un talent que s’extreu de la formació interna, tenint en compte la part més tècnica però també els valors. “En una empresa familiar, els valors es creen, es formen i es van transmetent de generació en generació. Estem per preparar les següents etapes. El que aconsegueixo en la meva empresa a través de la formació i el coneixement personal de tots els gestors, en el FC Barcelona ho aconseguim amb el suport de la Masia”, ha comentat el president, que també ha assenyalat la importància d’un protocol “que comparteixi i conegui tothom, per tant de poder transmetre el sentiment de pertinença”.

Bartomeu no només s’ha centrat en l’explicació com a propietari d’Adelte, sinó també com a màxim representant dels socis: “Tot i ser un club esportiu, és una empresa familiar de 116 anys d’història”. “La propietat del FC Barcelona és dels socis, la major part dels quals són famílies. La Junta Directiva que encapçalo representa els propietaris davant dels executius i la gestió”, ha comentat.

Per Josep Maria Bartomeu, la clau de l’èxit és que hi hagi confiança entre la propietat i l’encarregat de gestionar-la, el cos directiu o executiu, que ha de rebre la màxima confiança i ha de tenir la capacitat per treballar: “En una empresa tradicional és més fàcil, però com a propietari d’un club és complicat mantenir-te al marge de la gestió. Per tenir èxit, el que has de tenir molt clar és que l’important és respectar la feina dels professionals, que són els que en saben, i, per tant, no hi ha d’haver cap tipus de temor. L’important és la comunicació.”

Aquesta jornada, què ha estat organitzada per l’Asociación para la Búsqueda de la Excelencia (ABE) i el Club Alumni de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, ha comptat, també, amb les ponències de Josep Tapies, titular de la càtedra Empresa Familiar del IESE, i Luís Lopezbarrena, director general de Simon Holding.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();