fcb.portal.reset.password

 

La mort de Johan Cruyff ha commocionat el món del futbol i l’esport en general. És l’adéu a un mite del barcelonisme que va canviar la història del Club. El Dream Team sempre serà recordat com un dels millors equips del FC Barcelona, per les seves conquestes i per la seva forma de jugar. Cruyff era el líder d’aquella revolució blaugrana i els seus deixebles recorden aquella etapa de manera espectacular. A continuació, membres d’aquell llegendari Dream Team com ara Ronald Koeman, Hristo Stoithkov, Andoni Zubizarreta, Jose Mari Bakero i Pep Guardiola s’han rendit a la figura de Johan Cruyff.

Ronald Koeman

“El millor entrenador que he tingut com a futbolista. Vaig conèixer a Johan a Holanda a l’Ajax i després em va fitxar pel Barça”.

“Estàvem davant d’un entrenador que ha jugar al màxim nivell i en el qual ha estat dels millors del món. Amb la seva experiència si erets capaç d’acceptar el la seva forma de joc podies arribar a un nivell més alt encara”.

“Per nosaltres a part de tècnic ha estat una persona que juntament amb la seva família sempre ens ha ajudat moltíssim durant els meus principis a Barcelona i per això ha estat el millor”.

Hristo Stoitxkov

“És un geni. Sempre serà un amic i un pare futbolístic. Sempre serà el que es va preocupar per mi, es va interessar per la meva família i sempre volia treballar amb mi perquè fos el millor del món”.

Andoni Zubizarreta

“Va ser una referència única. No hi ha jugadors, o molts pocs, en la història del futbol. Sabíem que jugava de forma més arriscada, però tampoc teníem una informació en la qual si que semblava que portava una forma de veure el futbol, i que després de dos anys tan complicats, vam tenir la oportunitat de tornar-nos a centrar en el futbol”.

Jose Mari Bakero

“Saps que està davant d’una llegenda. Jo venia de la Reial Societat que érem un equip molt fort físicament i el canvi d’entrenament va ser brutal perquè vam començar a entrenar des del primer dia amb pilota.”

“Es buscava un altre tipus de córrer. Fer-ho de manera intel·ligent més que córrer molt. Em vaig adonar que estàvem davant d’un entrenador diferent”.

Pep Guardiola

"Ell em va donar la oportunitat de jugar amb el Barça i amb tots aquests anys que vam estar junts vaig aprendre molt, abans del partit, durant, els entrenaments, la forma de viure la feina, l’exigència. No és fàcil treballar amb persones tan genis com ella".

"El que no podem pretendre és que sigui excepcional en canviar coses, en ser contracultural en moltes coses i després no sigui el que és ell. Va ser una joia i va ser molt divertit poder-lo conèixer, ser entrenat per ell i que en tots els altres àmbits de la vida va ser com un pare i em va ajudar moltíssim".

Els que vam tenir la sort d’estar amb ell no s’oblida. El que ha fet aquí queda i els que hem tingut la sort de viure amb ell, agrair-li tot el que vam viure i ens va ensenyar”.


Guardiola: “Cruyff ha estat un pare per a mi” by fcbarcelona


El Dream Team de Cruyff by fcbarcelona
Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();