fcb.portal.reset.password
Representants del FC Barcelona i de l’Agrupació Barça Jugadors, durant la presentació del projecte.

Representants del FC Barcelona i de l’Agrupació Barça Jugadors, durant la presentació del projecte. GERMÁN PARGA / FCB

El FC Barcelona i l’Agrupació Barça Jugadors han presentat aquest dimecres el programa FCB Legends, que té com a objectiu posar en valor la figura dels jugadors que han vestit la samarreta del Club. Aquest projecte és fruit de la col·laboració entre el Club i l’Agrupació i té la voluntat de sumar sinergies per contribuir a la globalització de la marca Barça i els seus valors a través dels exjugadors, així com rendibilitzar la carrera del futbolista més enllà de la retirada professional.

La iniciativa s’ha presentat al Camp Nou amb la presència de Jordi Cardoner, vicepresident primer del FC Barcelona i responsable de l'Àrea Social i Fundació, i de Ramon Alfonseda, president de l’Agrupació Barça Jugadors. Els han acompanyat també dos exjugadors emblemàtics del Club, Juliano Belletti i José Mari Bakero.

FCB Legends forma part dels plans estratègics del FC Barcelona i de l’Agrupació i s’ha estat gestant en els últims mesos, fruit de les converses entre les dues juntes directives. El projecte preveu la comercialització de tot tipus d’esdeveniments amb la participació d’exjugadors arreu del món, tant pel que fa a partits de futbol com a altres tipus d’actes de caràcter comercial. Al mateix temps, el FC Barcelona incorporarà aquests exjugadors com a ambaixadors del Club en diferents accions socials, institucionals, de la Fundació o d’interès directe per a l’Entitat. L’acord preveu que el FC Barcelona sigui l’encarregat de comercialitzar aquests actius i gestioni, amb la col·laboració de l’Agrupació Barça Jugadors, tot el col·lectiu.

El programa FCB Legends també permetrà completar la formació d’aquests exjugadors amb la seva participació com a ponents i conferenciants en les activitats que s’han de desenvolupar.

Declaracions de Jordi Cardoner

“És un dia il·lusionant, un dia històric per al Barça. És un projecte anhelat i en què hem somiat durant molt de temps, que posiciona el Club on avui no hi ha cap més club al món. Els jugadors han de ser els reals ambaixadors del Barça. Aquest ha de ser un projecte cohesionador que doti de continuïtat les carreres dels jugadors”.

Declaracions de Ramon Alfonseda

“Volem retornar a la societat el que la societat ens ha donat als exjugadors. El futbolista de primer nivell tindrà un camí de futur i podrà estar també lligat al FC Barcelona. El jugador es podrà construir la seva marca personal i podrà completar la seva formació. Els nostres somnis s’estan convertint en realitat i aspirem a ser ‘més que una Agrupació’”.

Declaracions de Juliano Belletti

“Molta gent al Brasil es pregunta per què el Barça és ‘més que un Club’ i ho és per coses com aquesta. Aquest Club pensa en els seus jugadors i això és una manera d’oferir-los respecte i a nosaltres ens fa molta il·lusió participar-hi”.

Declaracions de José Mari Bakero

“Aquest projecte és una continuació lògica de l’Agrupació de Veterans. Això donarà força al Club i als també membres de l’Agrupació”.


Presentació del programa ‘FCB Legends’ por fcbarcelona
Tornar a dalt