fcb.portal.reset.password

El projecte del Nou Espai Barça / FCB

El FC Barcelona ha participat aquesta setmana a ‘TheStadiumBusiness Design & Development Summit 2015’, unes conferències especialitzades en la construcció d’estadis que s’han celebrat a Londres els dies 20 i 21 d’octubre. De la mà de William T. Mannarelli, director de l’Àrea Patrimonial, s’han presentat les fases de construcció del projecte Espai Barça, centrant-se especialment en el Nou Camp Nou i les últimes novetats del projecte del Nou Miniestadi.

‘TheStadiumBusiness Design & Development Summit’ és un esdeveniment únic a Europa, dirigit a tots els professionals que intervenen en el disseny, la construcció, la restauració i la gestió dels principals estadis i instal·lacions esportives. La trobada, que va celebrar la seva primera edició l’any 2010, combina conferències d’alt nivell, tallers i miniexpos, que fins ara han tingut lloc en ciutats com Barcelona, Manchester i Dublín, entre d’altres. En el marc d’aquesta trobada, s’han fet dues conferències al Hilton London Canary Wharf Hotel, que sota el nom ‘Planning: Espai Barça’ i ‘More than a Club. More than a training ground’ han donat una visió global sobre les fases de construcció del Nou Espai Barça. Entre altres coses, el director del projecte blaugrana ha exposat l’aplicació al Camp Nou de la tecnologia BIM (Building Information Modeling), que ha permès desenvolupar un model virtual que simula l’edifici construït amb tots els seus components i tota la informació relativa a estructura, instal·lacions, materials, mides, despesa, anàlisi energètica, fases de construcció o qualsevol paràmetre que es consideri necessari per gestionar el futur edifici.

També s’ha tractat la construcció del Nou Miniestadi a Sant Joan Despí, junt a la Ciutat Esportiva, que s’iniciarà al gener del 2016 i estarà en procés de construcció durant 18 mesos. La proposta presentada per Batlle i Roig Arquitectes es tracta d’un Miniestadi amb capacitat per a 6.000 espectadors, adaptat a la categoria III de UEFA, amb grades cobertes, un aparcament de 600 places i una operativa de funcionament independent de la Ciutat Esportiva.

La transformació de totes les instal·lacions del Club es basa en la modernitat, la innovació i la sostenibilitat, i així s’ha transmès als assistents d’aquesta edició del ‘TheStadiumBusiness Design & Development Summit 2015’, que enguany ha comptat amb més de 30 ponents internacionals experts en la construcció de projectes esportius.

Tornar a dalt