fcb.portal.reset.password

Vista aèria del que serà el Nou Camp Nou / FCB

El Nou Camp Nou s’ha presentat aquest dijous en societat mostrant al món la singularitat del seu disseny, la d’un estadi per al segle XXI que destaca per l’esperit de voler obrir-se a tothom. La Tribuna del Camp Nou actual ha estat l’escenari d’un acte carregat de simbolisme, que ha comptat amb la presència de la Junta Directiva encapçalada pel president Josep Maria Bartomeu, representants institucionals i esportius, exfutbolistes que han ajudat a construir la història de l’Estadi blaugrana i també els jugadors i entrenadors de la primera plantilla de futbol. Bartomeu ha parlat d'un dia per a la història: "El Camp Nou serà obert, atractiu i una nova icona de Barcelona. Tots hi guanyarem".

La proposta de l’equip format per l’estudi japonès Nikken Sekkei i l’estudi català dels arquitectes Pascual-Ausió va ser l’escollida el 8 de març passat pel jurat de l’Espai Barça, integrat per quatre membres de la Junta Directiva, l’arquitecte Juan Pablo Mitjans –fill de Francesc Mitjans, l’arquitecte del Camp Nou-, 3 membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i un representant de l’Ajuntament de Barcelona. Un projecte de remodelació que convertirà l’actual Estadi en un Nou Camp Nou obert, sense façana convencional, serè, intemporal, mediterrani i democràtic.


NOU CAMP NOU - Un somni obert al món: així serà... by fcbarcelona

El projecte arquitectònic del Nou Camp Nou parteix de la singularitat del Camp Nou que li dóna la inconfusible marquesina de Tribuna, que és un valor sentimental de l’estadi creat per Mitjans. Nikken Sekkei i Pascual-Ausió han reinterpretat i han estès la marquesina a tot el recinte, a tots tres nivells, i també a la mateixa coberta. El que fa la proposta és girar la marquesina cap al carrer, de dins a fora, formant els voladissos exteriors que són el sostre dels espais comuns. El Nou Camp Nou serà un estadi que no s’assemblarà a cap altre al món.

La proposta guanyadora recupera així l’excel·lència amb un estadi per a 105.000 espectadors, amb totes les comoditats i serveis. Un Nou Camp Nou que s’integra perfectament en l’entorn, el que s’anomena  Campus Barça; que elimina les tanques i barreres amb el barri i que s’obre completament a la ciutat, i es converteix així en un nou espai verd.

LES PRINCIPALS CARACTERÍSTIQUES DEL NOU CAMP NOUEl Nou Camp Nou tindrà una excel·lent visibilitat des de qualsevol seient de l’Estadi. La 1a Graderia és de nova construcció, parabòlica i més vertical. La 2a Graderia manté l’estructura i la visibilitat ideal que ara té, però millora en confort, accessibilitat i serveis, igual que la 3a Graderia, que completarà tota l’anella pel costat de Tribuna. A dalt de tot s’incorpora una rambla mirador amb visió 360° i connexió tant de l’interior de l’Estadi com de la ciutat.

Un Estadi integrat al barri i la ciutat

Precisament la integració al barri de les Corts i a la ciutat de Barcelona del Nou Camp Nou, dins de l’Espai Barça, és una de les característiques més significatives de la proposta guanyadora. Un entorn ampli i sense vehicles, sense desnivells, ni tanques.

Tot el procés de remodelació es realitzarà sense deixar de jugar a l’Estadi. Serà una construcció per fases que conclourà la temporada 2020/21, tot i que el calendari definitiu està supeditat a tenir l’aprovació del Nou Pla Metropolità i la reordenació urbanística de l’Espai Barça. El comissionat Jordi Moix i l’equip de l’Espai Barça, liderat per William T. Mannarelli, treballen paral·lelament amb les institucions i els equips d’arquitectes per desenvolupar els planejaments urbanístics i els projectes arquitectònics, en coordinació amb l’Ajuntament i la Generalitat, els veïns de les Corts i els diferents col·lectius socials.

L’Àrea Social també dissenyarà, amb l’assessorament de les millors empreses del sector, el procés de migració per traslladar els abonaments de l’Estadi actual al Nou Camp Nou, amb l’assignació de les noves localitats. L’ampliació d’aforament permetrà destinar seients a molts dels socis en llista d’espera, i també donarà la possibilitat de reagrupar les localitats de familiars o amics, i ampliarà les necessitats per a socis amb mobilitat reduïda.

Exposició Espai Barça

Després de l’acte s’ha inaugurat l’espai dedicat al Nou Camp Nou en l’Exposició de l’Espai Barça, amb un recorregut dirigit pel comissionat de la mostra, Albert Blanc. Aquesta exposició, que es troba a la Sala París, va obrir les portes coincidint amb la presentació del Nou Palau Blaugrana i ara incorpora amb tot detall el projecte arquitectònic guanyador del Nou Camp Nou. Aquí trobaràs més informació.

[[BOTOVERMELL::TOT SOBRE++L'ESPAI BARÇA::http://www.fcbarcelona.cat/espaibarca::HOR::NF::NO-TRACKING::::::]]

Tornar a dalt