fcb.portal.reset.password

Imatge panoràmica del Nou Palau Blaugrana

El jurat de l’Espai Barça reunit aquesta tarda a La Masia / GERMÁN PARGA-FCB

Imatge de l'interior del Nou Palau Blaugrana

El FC Barcelona comunica que el Jurat de l’Espai Barça ha escollit per unanimitat la proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes com a guanyadora del concurs arquitectònic del Nou Palau Blaugrana. El jurat, format per cinc membres del Club, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i un membre de l’Ajuntament de Barcelona, ha pres la decisió després d’un procés de revisió de les propostes presentades, a càrrec d’una comissió tècnica, segons els criteris establerts en el plec de bases i requeriments del concurs. La reunió on s’ha pres la decisió s’ha celebrat aquesta tarda a l’auditori de La Masia. Centre de Formació Oriol Tort.

La proposta de l’equip HOK + TAC Arquitectes destaca per l’innovador concepte de palau multifuncional, així com per la seva permeabilitat, flexibilitat i personalitat. De geometria orgànica, aporta una bona seqüència entre palau, pista annexa, pista de gel, i les instal·lacions de la FCB Escola. A partir d’ara, l’equip guanyador treballarà conjuntament amb els equips tècnics del Club i de l’Ajuntament de Barcelona per concretar i aprofundir en la integració de les noves instal·lacions amb la resta de l’Espai Barça i de la ciutat.   

L’equip HOK Architeture és una de les firmes més importants dels Estats Units pel que fa a l’arquitectura i l’enginyeria, amb experiència en projectes arreu del món i de qualsevol tipologia. HOK ha desenvolupat l’American Airlines Arena de Miami, el Nationwide Arena d’Ohio o l’Stockton Arena, a Califòrnia. A més, l’equip que HOK proposa també té experiència com a arquitecte responsable del First Direct Arena, a Leeds. Per la banda local, Eduard Gascón, de TAC Arquitectes, lidera un equip sòlid amb una gran experiència en el desenvolupament de tot tipus de projectes a Barcelona, com el premiat Parc del Turó de Can Mates, el Centre Tecnològic de Manresa i diferents edificis d’oficines a Barcelona.

L’equip HOK + TAC Arquitectes s’ha imposat a les propostes de Pattern Architects + Massip-Bosch Arquitectes, GMP + GCA Arquitectes, Make + BCQ Arquitectes, Francisco Mangado Arquitectos + Bach Arquitectes + R. Sanabria Arquitectes + I. Paricio i Wilkinson Eyre Architects + Alonso Balaguer Riera Arquitectes. El Jurat ha volgut fer constar en acta la seva felicitació i agraïments a tots els equips participants per l’alt nivell i qualitat de les propostes presentades.

Els representants del FC Barcelona al jurat de l’Espai Barça són Josep Maria Bartomeu, Susana Monje, Jordi Moix, Emili Rousaud i l’arquitecte Juan Pablo Mitjans. Per part del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), en formen part la secretària del COAC Assumpció Puig, i els arquitectes Arcadi Pla i Joan Forgas, mentre que el representant de l’Ajuntament és Aurora Lopez, gerent adjunta d’Urbanisme.

Imatge de l’interior del Nou Palau Blaugrana.

El Nou Palau Blaugrana

Està previst que les obres del Nou Palau Blaugrana comencin durant la temporada 2017/18 i finalitzin durant la temporada 2019/20. El complex del nou Palau s’ubicarà a l’actual ubicació del Miniestadi, a tocar de la nova estació Camp Nou de la Línia 9, i comptarà amb tres espais que podran funcionar independentment. D’una banda, un gran palau multifuncional, amb capacitat per a 10.000 espectadors en competicions esportives. De l’altra, una pista auxiliar amb capacitat per a 2.000 espectadors, i amb una pista de gel complementària.

La capacitat de 10.000 espectadors donarà resposta als requeriments d’aforament de l’Eurolliga de bàsquet i la secció de la grada busca una màxima aproximació entre els espectadors i la pista, i fomenta ‘l’efecte olla’.

Servei a espectadors

El Nou Palau disposarà d’àrees àmplies i de fàcil accés perfectament condicionades per acollir tots els serveis per als espectadors i estarà totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

En el plec de requeriments es demanava que la pista principal i l’auxiliar se situessin al mateix nivell, i coincidissin amb les àrees de vestidors i serveis als esportistes, que cada secció esportiva disposés d’un àmbit propi i compacte que inclogués totes les dependències necessàries, que disposés de 18 Llotges VIP i dos ‘skybars’ amb visió de pista, que un dels dos ‘skybars’ pogués tenir també funció de restaurant. També  que comptés amb una sala de premsa de 200 m2 amb zones de treball i serveis específics i que l’accés rodat a la pista es fes mitjançant tres túnels per facilitar el muntatge i el desmuntatge de les operatives dels diferents partits i altres esdeveniments.

La presentació del projecte de construcció del Nou Palau Blaugrana tindrà lloc en un acte públic que se celebrarà en les pròximes setmanes.

L’Espai Barça

Recordem que els socis del FC Barcelona van aprovar per una àmplia majoria el Nou Espai Barça, el projecte de transformació de totes les instal·lacions esportives del Club, que inclou l’actual Camp Nou, el Palau Blaugrana i el Miniestadi. El 72,36% dels socis que van votar van donar llum verda a la remodelació i construcció de les instal·lacions del FC Barcelona ubicades en aquesta zona, en un referèndum celebrat el 5 d’abril del 2014.

Els concursos de selecció dels projectes arquitectònics per a la construcció del Nou Camp Nou i el Nou Palau Blaugrana, que van començar el 5 de juny passat, van entrar en una segona fase amb la selecció de la llista dels finalistes i l’inici dels treballs per part d’aquests per presentar les seves propostes arquitectòniques de cada instal·lació.

El jurat va escollir vuit equips formats, en la seva majoria, per un estudi internacional i un de local que preparen les seves propostes arquitectòniques per al Nou Camp Nou, i uns altres sis equips que van fer el mateix per al Nou Palau Blaugrana, d’acord amb les recomanacions realitzades per la comissió tècnica, formada per l’equip de l’Espai Barça i dos arquitectes representant el COAC.

Un total de 45 equips van participar en la primera volta dels concursos, en què van haver de presentar les seves credencials i la seva experiència en treballs similars. Posteriorment, el jurat i el comitè tècnic de l’Espai Barça van fer la selecció dels finalistes, que van rebre el plec amb tota la informació necessària per a l’elaboració dels seus projectes, juntament amb les bases de la segona fase, amb les regles, criteris i tota la documentació tècnica elaborada per l’equip de l’Espai Barça en el darrer any de treball.

El Nou Camp Nou

En les pròximes setmanes està previst que el jurat esculli el projecte guanyador del Nou Camp Nou. Recordem que els vuit equips que aspiren a l’elecció final són: AECOM + B720 Arquitectes, Arup Sport + Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill, BIG + IDOM + BAAS Arquitectes, Gensler Sport + OAB, HKS + COX + Batlle i Roig Arquitectes, KSS + Mateo Arquitectura, Nikken Sekkei + Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes i Populous + MIAS Arquitectes + RCR Arquitectes.

El Nou Miniestadi

Recordem que l’estudi Batlle i Roig Arquitectes va ser el guanyador del concurs per al Nou Miniestadi, conclòs al mes de maig passat, que es construirà a la Ciutat Esportiva, amb un pressupost de 12 milions d’euros. L’estudi Batlle i Roig Arquitectes, que ja va participar en la definició arquitectònica de la Ciutat Esportiva, ha projectat un Nou Miniestadi adaptat als requeriments del concurs. Tindrà una capacitat per a 6.000 espectadors, adaptat a la categoria III de UEFA, amb grades cobertes, un aparcament de 600 places i una operativa de funcionament independent de la Ciutat Esportiva. Està previst que la seva inauguració sigui al mes de juny del 2017.

El jurat de l’Espai Barça reunit aquesta tarda a La Masia

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();