fcb.portal.reset.password

Carles Vilarrubí, amb el ministre polonès i l'hongarès, presents a la Fira.

El vicepresident del Barça, a l'estand de Barcelona, consultant els llibres oficials editats en polonès.

El FC Barcelona ha estat protagonista a la Fira del Llibre de Varsòvia que se celebra entre avui i el 22 de maig a l’Estadi Nacional de la capital polonesa. El vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals, Carles Vilarrubí, ha viatjat a Varsòvia per representar el Club en aquest esdeveniment cultural internacional, que té com a convidats especials la ciutat de Barcelona i la literatura catalana.

Vilarrubí va assistir dimecres a la nit una recepció oferta per Agustín Núñez, ambaixador d’Espanya a Polònia, i aquest dijous ha estat present en la inauguració de la ‘Warsaw Book Fair’. Posteriorment ha visitat l’estand de la ciutat de Barcelona, que és convidada especial de la mostra cultural, juntament amb la literatura catalana i d’Hongria, convidada d’honor. En aquest estand es recull una mostra del catàleg de l’editorial Sine Qua Non, que té l’exclusiva de la publicació dels llibres oficials del Barça en polonès. L’editorial polonesa ha editat fins al moment quatre llibres com a producte oficial.

Després de la fotografia de grup de les autoritats presents a l’estand de la capital catalana, entre els quals es trobaven el ministre de Cultura de Polònia, Piotr Glinski; el ministre d’Hongria de Recursos Humans, Zoltan Balog, i el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, els convidats s’han traslladat al Conference Hall Barcelona, on s’ha projectat el documental Josep Suñol: un crit valent, sobre la figura del president del Club assassinat el 1936. Posteriorment s’ha celebrat una taula rodona sobre futbol i literatura que ha introduït el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, en què han participat Carles Vilarrubí, Tomasz Wisniowsky, periodista esportiu de Varsòvia que ha fet de moderador, i l’escriptor català Jordi Puntí.

L’acte ha comptat amb un nombrós públic, en què cal destacar integrants de les dues penyes del país, la Fan Club Barça Polska, que compta amb més de 1.100 penyistes, i la Penya Barcelonista de Varsòvia, que té 28 membres i 5 socis dels 118 que hi ha a Polònia.


El FC Barcelona, protagonista a la fira del... by fcbarcelona

Declaracions de Carles Vilarrubí, vicepresident de Relacions Internacionals i Institucionals

“Fa temps que vam arribar al compromís amb la nostra ciutat i el nostre país, i d’aquí el conveni amb l’Institut Ramon Llull, per aprofitar la plataforma mediàtica tan global que té el FC Barcelona al servei de la cultura catalana, dels nostres escriptors i de les nostres institucions, i per això som aquí”.

"Com s’ha comentat a la taula rodona, el reclam que té el Barça a tot el món fa que sigui el millor ambaixador per a la nostra ciutat i el nostre país, i d’això volem que se n’aprofiti la cultura i la literatura”.

“Tot el que envolta la relació entre Polònia i el Barça és molt important. Tenim una penya amb més de 1.000 penyistes, 118 socis en aquest país per l’orgull de ser-ho i una FCBEscola, que va ser la primera creada a Europa, amb més de 600 nens. Per tot això, la relació supera el que és normal”.

Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull:

“L’Institut Ramon Llull volia venir a Varsòvia acompanyat del FC Barcelona perquè el Club és molt estimat aquí, té molts aficionats i molts llibres han estat traduïts al polonès. En una fira amb la presència de la cultura catalana, no podia faltar una entitat com el Barça. És una ocasió perfecta per posar en relleu que els valors de l’esport són essencials per a la cultura”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();